Ruim 200 Roparun-teams finishen op de Coolsingel

Ruim 200 Roparun-teams finishen op de Coolsingel

ROTTERDAM/SCHIEDAM - In het centrum van Rotterdam is het volop feest bij het binnenhalen van de Roparun-teams. De 212 deelnemende teams startten zaterdag vanuit Twente en finishen vandaag op de Coolsingel.

De deelnemers worden vol enthousiasme door het publiek en de vrijwilligers van de Roparun binnengehaald. Het eerste team dat vanochtend over de finish kwam was Team 34 – Verkenningspeloton. Het laatste team wordt rond 18.00 uur verwacht in Rotterdam.

Dit jaar vond het evenement voor de derde keer volledig in Nederland plaats. Onderweg werden de teams in diverse plaatsen volop gesteund langs de route. Een team bestaat uit ongeveer 25 mensen, van wie er maximaal acht lopers zijn. Verder zijn er fietsers, chauffeurs, navigators, cateraars en verzorgers in de teams aanwezig.

“Wij kijken terug op een fantastisch weekend”, vertelt directeur Lesly Wolters. “Ik heb de afgelopen dagen veel emoties, uitputting, voldoening en blije gezichten gezien. Iedere deelnemer doet mee, omdat hij of zij een persoonlijk verhaal heeft in relatie tot de ziekte kanker. Ook dit jaar is maar weer gebleken dat de Roparun veel meer is dan alleen een sportieve prestatie: het is een manier om te herdenken, om samen voor één doel in actie te komen en vooral in teamverband aandacht te vragen voor hetgeen dat wij ondersteunen. Het weer zat ons mee en iedereen heeft enorm genoten. Ik ben onwijs trots op onze organisatie, alle deelnemers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen.”

Goed doel
De Roparun is een evenement waarbij teams geld ophalen voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. In 2022 bracht de estafetteloop een bedrag van ruim drie miljoen euro op. De teams zetten zich, met de acties die ze organiseren, het gehele jaar in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het verkopen van een zelf bedachte Roparunpuzzel tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld Dat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Over Roparun
De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd. Teams organiseren in aanloop naar het evenement acties om geld op te halen. Tijdens het evenement lopen en fietsen de deelnemers in estafettevorm en worden zij begeleid en ondersteund door bijvoorbeeld chauffeurs, verzorgers en cateraars. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om verschillende doelen in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland te ondersteunen die het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker proberen te maken. Stichting Roparun is gevestigd aan de Jan van Galenstraat 40 in Schiedam.

Foto: de finish van team 284 (foto door Marco de Swart)

29-05-2023