'In Schiedam staan twee KLM-huisjes'

Ruilbeurs KLM-huisjes in Jenevermuseum

Ruilbeurs KLM-huisjes in Jenevermuseum

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam houdt op zondag 11 februari 2024 van 12.00 uur tot 17.00 uur een ruilbeursdag voor KLM-huisjes.

Over de hele wereld zijn de beroemde Delftsblauwe huisjes geliefde verzamelobjecten. In binnen- en buitenland is er een levendige ruilhandel ontstaan. Mis je net dat ene ontbrekende huisje in je collectie, zoek je dat huisje uit je stad of wil je beginnen met verzamelen van KLM-huisjes? Kom dan op zondag 11 februari naar de KLM-huisjes ruilbeurs in het Jenevermuseum, Lange Haven 79. 

KLM-huisjes in Schiedam open voor publiek
In Schiedam bevinden zich twee panden die in de KLM-huisjes-collectie zijn opgenomen. KLM-huisje nummer 79, Lange Haven 74, waar het Nationaal Jenevermuseum is gehuisvest en waar de ruilbeurs wordt gehouden. KLM-huisje nummer 55 is het Zakkendragershuisje, gevestigd aan Oude Sluis 19. Speciaal voor deze dag zijn beide panden op 11 februari te bezichtigen voor het publiek. Er zijn gidsen in het Jenevermuseum aanwezig om uitleg te geven over de productie van jenever en in het Zakkendragershuisje bieden leden van het Sint Anthonisgilde een kijkje in het leven van 18e-eeuwse arbeiders.

Toegang 
Toegang tot de ruilbeurs KLM-huisjes is gratis, je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Gratis entree met Rotterdampas, Museumkaart en Vrienden van het Jenevermuseumpas. Toegang tot het Zakkendragershuisje is gratis. 

Deze ruilbeurs is georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Blauw van de Jenever, keramiek in de jeneverindustrie’ in het Jenevermuseum. Deze expositie is tegelijkertijd te bezoeken, daar zijn 104 KLM huisjes te bekijken. 

Bijschrift foto’s: Huisje nummer 55 en 79 van de KLM-huisjes-collectie

29-01-2024