Doelpuntrijk gelijkspel

Rozenburg maakt erehaag voor kampioen HBSS

Rozenburg maakt erehaag voor kampioen HBSS

VOETBAL - Gastheer vv Rozenburg ontving zaterdag de kampioen met een erehaag maar legde niet de loper uit voor een driepunter voor de Schiedamse gasten. De laatste competitiewedstrijd is voor de kampioen van de derde klasse D, HBSS, uitgelopen op een 3-3 gelijkspel.

Lekker weer, aardig wat publiek en levendigheid op het Sportpark West van vv Rozenburg maar ook een knetterhard veld waar zelfs de thuisploeg zich over verbaasde, waren de ingrediënten voor de laatste officiële KNVB-wedstrijd voor HBSS dit seizoen. De opkomst was door thuisclub Rozenburg geregisseerd en door een geformeerde erehaag mocht de Schiedamse kampioen het veld betreden.

De mannen van coach Toon Wolters begonnen slap en al na één minuut lag de bal op de stip en kon de thuisploeg op voorsprong komen. Vertrekkend middenvelder Bryan van der Laan faalde om de immer betrouwbare doelman Steven Lugtmeier te verschalken met een panenkaatje en zodoende bleef de brilstand op het haperende scorebord. De Schiedamse ploeg kwam door een verwoestende volley vanaf 20 meter van Junior Albertus op voorsprong en met redelijk gezapig spel en een minimaal verschil, 0-1, werd de rust bereikt.

Na rust hervatte de wedstrijd met een doelpuntrijke eerste tien minuten. Binnen 600 seconden kwam Rozenburg op gelijke hoogte, bracht wederom Junior Albertus de gasten op voorsprong én trok de thuisploeg de score voor de tweede maal gelijk: 2-2.

Hierna kabbelde de wedstrijd verder en was het enige hoogtepunt nog de publiekswissel van Jordie de Groot van vv Rozenburg. De routinier neemt afscheid van selectievoetbal en werd door beiden ploegen bejubeld voor zijn mooie carrière bij voornamelijk de geel-rode formatie uit Rozenburg.

Nadien kwam de thuisploeg nog op voorsprong en leken zij het wisselvallige seizoen met een zege op de kampioen af te sluiten. Wie anders dan good old Marruchen Zimmerman dacht daar uiteindelijk anders over en middels een slimme tip-in was hij de defensie van vv Rozenburg te slim af en met een 3-3 gelijke stand floot de goedleidende arbiter Van Dis na exact 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. 

HBSS sluit de competitie af met een afgetekende 15 punten voorsprong op de naaste achtervolgers en maakt zich nu op voor het seizoenstoetje wanneer op 24 juni de titel van Schiedams Kampioen verdedigd mag gaan worden.

Tekst: bron HBSS
Foto: bron HBSS

29-05-2023