Rotaryclub Schiedam de Veste ondersteunt buddy-project

Rotaryclub Schiedam de Veste ondersteunt buddy-project

SCHIEDAM - Rotaryclub Schiedam de Veste heeft voor het derde jaar op rij een bedrag van 1.500 euro overhandigd aan het buddy's-project in Schiedam van Handicap.NL.

"Jonge mensen met beperkte verstandelijke en sociale vermogens hebben vaak meer moeite om aan te sluiten bij mensen van hun eigen leeftijd. Het gevolg is veel eenzaamheid bij deze jongeren. Deze coronatijd maakt contact maken nog veel moeilijker. Buddies, een onderdeel van Handicap.nl, zorgt ervoor dat jongeren van dezelfde leeftijd gekoppeld worden, om samen op stap te gaan en om vervelende en leuke dingen te delen", zo laat Chris Coppens van Rotary Schiedam De Veste weten. 

Rotary Schiedam De Veste ondersteunt jaarlijks twee koppels in Schiedam financieel en waar mogelijk ook nog op andere manieren. Met deze ondersteuning kunnen de koppels leuke dingen doen. Ook worden de buddy's gecoacht en opgeleid om te zorgen voor een optimaal contact.

Over Rotary
Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam de Veste.

12-05-2022