Rotary zamelt levensmiddelen en geld in voor voedselpakketten

Rotary zamelt levensmiddelen en geld in voor voedselpakketten

SCHIEDAM - Rotaryclub Schiedam-de Veste heeft ruim 1550 houdbare producten ingezameld voor de eindejaarsactie ‘Blik op 2022’ en overhandigd aan Stichting Net Niet Genoeg voor de ondersteuning van tweehonderd huishoudens in Schiedam.

Tijdens de jaarlijkse eindejaarsactie ‘Blik op 2022’ zamelt Stichting Net Niet Genoeg in de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zoveel mogelijk houdbare levensmiddelen in. De stichting kan hierdoor Schiedamse huishoudens die op- of onder de armoedegrens leven, in het nieuwe jaar voorzien van tenminste vijf goede, warme maaltijden: soep, groente, pasta, rijst en vegetarisch. In de eerste week van 2022 worden tweehonderd huishoudens, waarvan 175 gezinnen, verrast met een tas vol boodschappen.

Renk Ruijter, voorzitter van Rotaryclub Schiedam-de Veste: “Het is het tweede jaar dat we als Rotaryclub ons inzetten voor deze actie voor Schiedammers die het goed kunnen gebruiken. We hebben buurtbewoners, collega’s, familie en vrienden benaderd om ook te doneren. We zijn dan ook verheugd dat we ruim 1550 producten en een financiële bijdrage hebben kunnen overhandigen. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben, een goedgevuld boodschappenpakket aanbieden, met wat versproducten.”

De doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel ‘net niet genoeg hebben’ of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven. Door het organiseren van Net Niet Genoeg Dagen met gratis kleding, speelgoed en woonaccessoires, het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest en andere activiteiten, zoals de eindejaarsactie, probeert de stichting deze mensen te ondersteunen.

Over Rotary
Rotaryclub Schiedam-de Veste is een van de circa 500 Rotaryclubs in Nederland met in totaal ruim 16.000 leden. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam-de Veste. Rotary is een internationale organisatie.

Bijschrift: Rotaryclub Schiedam de Veste, vertegenwoordigd door Elise Allart, Sharmila van der Elst, Renk Ruijter en Jan-Willem van der Marel overhandigen aan Natasja Westmaas en Claudia Klimp van Stichting Net Niet Genoeg 1550 houdbare producten voor de Eindejaarsactie

31-12-2021