Rotary stuurt tenten en andere middelen naar rampgebied

Rotary stuurt tenten en andere middelen naar rampgebied

SCHIEDAM - 'Rotary club Schiedam de Veste' en 'Rotary Club Schiedam' hebben elk twee shelterboxen gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Dat zijn plastic dozen die elk gevuld zijn met een tent en andere essentiële middelen waarmee dakloos geworden slachtoffers kunnen overleven.

In 2000 is de shelterbox ontstaan in Engeland. Een lid van de Rotary, de Brit Tom Henderson, was opgevallen dat na veel natuurrampen de hulp vooral bestond uit voedsel en medicijnen. Relatief weinig werd gedaan aan het leveren van adequate nood-onderkomens. 

In 2009 werd de shelterbox ook door de Rotary in Nederland opgepakt. Stichting ShelterBox Nederland werd opgericht. Een shelterbox is een grote plastic box. Deze plastic doos bevat een tent en andere hulpmiddelen die essentieel zijn voor na natuurrampen dakloos geworden mensen om te kunnen overleven, zoals gereedschap, touw, kookapparatuur, afdekzeilen, thermische dekens, warme kleding en solar lights. Een zo'n ShelterBox kost 750 euro.

In Schiedam zijn twee Rotaryclubs. 'Rotary club Schiedam de Veste' houdt zijn bijeenkomsten 's avonds,  'Rotary Club Schiedam' houdt zijn bijeenkomsten overdag. In totaal zijn er circa 500 Rotaryclubs in ons land met in totaal in Nederland ruim 19.000 leden. In heel Nederland hebben inmiddels Rotaryclubs gedoneerd. Het gedoneerde bedrag is voldoende om ruim 380 boxen ter waarde van 750 euro te versturen naar het rampgebied. "Maar er zullen nog veel shelterboxen bijkomen", zo is de verwachting van Andrea Vollebregt, voorzitter van Rotaryclub Schiedam de Veste.

Meer informatie op deze website: https://www.shelterbox.nl/

Bron afbeelding: Stichting ShelterBox Nederland

13-02-2023