In de strijd tegen polio:

Rotary Schiedam de Veste verkoopt tulpenbollen

Rotary Schiedam de Veste verkoopt tulpenbollen

SCHIEDAM - Rotaryclub Schiedam de Veste organiseert jaarlijks een internationale actie om polio de wereld uit te krijgen. De End Polio Now tulpen bloeien elk voorjaar niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Canada, Frankrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Met de End Polio Now tulpenbollen zamelen we geld in voor de strijd tegen polio. Met de verkoop van deze speciale tulpenbollen wordt de strijd tegen polio door The Rotary Foundation ondersteund. Polio is wereldwijd bijna uitgeroeid en komt nog in slechts 2 landen voor namelijk Afghanistan en Pakistan.

De leden van Rotary verkopen aan zichzelf en aan mensen en instanties uit hun netwerk zoveel mogelijk doosjes. 1 doosje met 25 bollen kost €15,- , hiervan is bijna €10,- bestemd voor het goede doel en dit bedrag wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd. 1 doosje bollen van € 15,- levert dus bijna € 30,- op, dat staat voor 30 inentingen tegen polio. Dankzij de totale Schiedamse opbrengsten vorig jaar konden ruim 9000 kinderen ingeënt worden tegen polio. Dat willen we evenaren of zelfs in positieve zin verbeteren.

Wilt men meedoen om polio de wereld uit te helpen? Zo ja, dan kan men één of meerdere doosjes tulpenbollen bestellen om deze actie tot een succes te maken. Men kan dan deze tulpenbollen in eigen tuin planten, maar ook cadeau geven als geschenk.

Bestellen kan tot 10 oktober 2023. Bezorging aan huis vindt plaats in week 45/46 eerste helft van november.

Bestel het aantal doosjes 1 of meer bij: rcschiedamdeveste@gmail.com

Vermeld daarbij uw:

- Naam

- Adres

-- e-mail

- Tel.nr.:

U ontvangt dan een tikkie voor betaling

Hoeveel doosjes á € 15,- mogen wij aan u leveren?

Over Rotary
Rotaryclubs maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. De leden komen regelmatig bij elkaar voor ontbijt, lunch of diner, vaak gevolgd door een lezing. We hebben allemaal een ander vak of beroep, we discussiëren graag en wisselen ervaringen uit. Daarbij zetten we ons in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. Zo verkopen wij deze tulpenbollen om de wereldwijde End Polio Now campagne van Rotary International te steunen. Samen aan dit soort projecten werken, versterkt onze onderlinge band. Ben je ook een geëngageerde professional en wil je meer weten over Rotary? Kijk dan op www.rotary.nl

Het doel van Rotary is de voortrekkers in hun beroepsgroep en de zakenwereld samen te brengen om met elkaar in een prettige, open sfeer humanitaire diensten te verlenen.

Tekst: door Chris Coppens, Rotaryclub Schiedam de Veste
Foto: Chris Coppens bij een veldje met tulpen die door gemeente Schiedam werden afgenomen, foto uit een reportage door Jan Willem de Boer, zie hiervoor dit artikel op onze website
(advertorial)


Deze advertorial is gratis ter beschikking gesteld aan Rotaryclub Schiedam de Veste door De Schiedammer Online.

28-09-2023