Roparun 2021 brengt ruim twee miljoen euro op

Roparun 2021 brengt ruim twee miljoen euro op

SCHIEDAM - De Roparun 2021 heeft een bedrag opgebracht van 2.030.030 euro. De eindopbrengst werd zondag 3 oktober bekend gemaakt bij de afsluiting van de dertigste editie. Dat heeft de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun bekendgemaakt.

De Roparun 2021 vond vanwege corona plaats in een aangepaste vorm met start en finish in Landgraaf. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.
 
De stichting Roparun zegt blij verrast te zijn met de opbrengst. Voorzitter Auke de Boer: “Dit bedrag biedt ons de kans om weer veel projecten te ondersteunen in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. We zijn de teams enorm dankbaar. Twee keer kon de Roparun in het pinksterweekend door corona niet doorgaan. De teams zijn ons in die periode gelukkig niet vergeten. We hopen van harte dat we hen weer in 2022 kunnen verwelkomen”.
 
Opbrengsten
In 2019 kende Roparun een recordopbrengst van 5,6 miljoen euro. In 2020 ging het evenement niet door, maar zamelden de teams alsnog een bedrag in van iets meer dan twee miljoen euro. Sinds 1992 bracht Roparun al meer dan 90 miljoen euro op. Jaarlijks ontvangen tientallen projecten grote of kleinere bijdragen, waarmee zij het leven van mensen met kanker verlichten.
 
Aangepaste vorm
Tijdens deze Roparun liepen 175 teams in het weekend van 2 en 3 oktober in estafettevorm een ronde van ruim driehonderd kilometer met start en finish op het Megalandterrein in Landgraaf. Traditioneel vindt de Roparun plaats in het pinksterweekend, met de startplaatsen Parijs en Bremen en de finish in Rotterdam. De route tijdens het dan drie dagen durende evenement is ongeveer 550 kilometer. In 2022 vindt de Roparun in beginsel plaats op 4, 5 en 6 juni.

Foto: bron Stichting Roparun (foto door Leander Varekamp)

04-10-2021