Rommelige situatie Havendijk duurt voort tot in juni

Rommelige situatie Havendijk duurt voort tot in juni

SCHIEDAM - Het gaat nog wel tot midden juni van dit jaar duren voordat de rommelige situatie met fietspad, voetpad en parkeerterrein bij de Panoramaflats verholpen zal zijn. Deze is ontstaan na de december jl. afgeronde herinrichting van de Havendijk. 

kelderb

"De werkzaamheden aan het parkeerterrein tussen de twee flats gaat eindelijk uitvoerd worden", zo schrijft aannemer Van Ooijen aan de bewoners van de Panoramaflat 1 en 2.  Eerst gaat Stedin kabels verwijderen en aanbrengen naar het transformatorhuisje dat bij flat 2 staat. De werkzaamheden van Stedin starten aanstaande dinsdag en nemen circa 4 weken in beslag. Daarna zal Van Ooijen ongeveer 7 weken nodig hebben voor de werkzaamheden aan het parkeerterrein. 

Daardoor zullen van 6 april tot en met 19 juni 2021 het parkeerterrein tussen beide flats alsook de garageboxen van flat 2 afgesloten zijn voor al het verkeer. Er wordt een tijdelijk parkeerterrein aangelegd op het grasveld bij het parkeerterrein van de Nereus-flat. 

Voor het werk aan de kabels wordt het fietspad opgebroken. Het doorgaande fietsverkeer wordt omgeleid via de Maasboulevard.

In eerdere artikelen bespraken wij reeds de diverse ongunstige situaties voor de minder goed ter been zijnde voetgangers die zijn ontstaan na de herinrichting:
Als je slecht ter been bent kom je Havendijk moeilijk op of af
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/als-je-slecht-ter-been-bent-kom-je-havendijk-moeilijk-op-of-af

Foto's door Mari Dingenouts

kelderb2 (2)

kelderb4

01-04-2021