"Rolstoelhandbal is niet alleen voor rolstoelgebonden personen"

Rolstoelhandbal Ventura viert eerste lustrum

 Rolstoelhandbal Ventura viert eerste lustrum

HANDBAL - Aanstaande zondag 15 januari viert handbalvereniging Ventura dat er binnen de club vijf jaar rolstoelhandbal wordt beoefend. 

In 2018 stortte handbalvereniging Ventura in Schiedam zich op het rolstoelhandbal. Er werd een wedstrijddag georganiseerd, waar alle Nederlandse rolstoelhandbalteams op af kwamen. Een nieuw rolstoelhandbalteam was geboren en is over de jaren heen gaan werken aan werving, techniek en tactiek.

Werving van leden is niet vanzelfsprekend. “Men reageert bijna altijd verbaasd, als men hoort dat rolstoelhandbal niet alleen voor rolstoelgebonden personen is”, aldus coach Sicco den Hollander. Iedereen vanaf 16 jaar met een beperking aan het onderlijf is welkom bij het team. “We zoeken juist ook personen die niet meer kunnen hardlopen door blessures, terwijl ze gewoon wandelend door het leven kunnen.”

Nu vijf jaar later is het rolstoelhandbalteam van Ventura technisch en tactisch een vaste gast in de landelijke competitie en is het tijd voor de zesde wedstrijddag. Op zondag 15 januari worden tussen 11.00 en 17.00 uur zes wedstrijden gespeeld in sporthal Willem-Alexander in Schiedam Noord. Het adres is Zoomweg 2, 3123 EP Schiedam.

Foto: rolstoelhandbal van Ventura, met coach Sicco den Hollander derde van links (bron foto Ventura)

10-01-2023