Aanpassing inkomensgrens voor tegemoetkoming meerkosten

Rogplus heeft fout gemaakt bij berekening inkomensgrens

Rogplus heeft fout gemaakt bij berekening inkomensgrens

SCHIEDAM - Inwoners van Schiedam kunnen een tegemoetkoming meerkosten aanvragen als zij hoge ziektekosten hebben en een laag inkomen. Tussen 2018 en september 2022 is bij de berekening van deze tegemoetkoming een verkeerde inkomensgrens gebruikt voor mensen vanaf de pensioenleeftijd (AOW en/of pensioen).

De mensen die het betreft, kunnen vanaf 19 oktober a.s. alsnog de tegemoetkoming aanvragen. De tegemoetkoming meerkosten is voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Mensen kunnen onder bepaalde voorwaarden een jaarlijks bedrag (tegemoetkoming) aanvragen voor de extra kosten die zij hebben gemaakt. Bijvoorbeeld voor kosten voor zorg en ondersteuning, vervoer, hulpmiddelen en aanpassingen. De tegemoetkoming bedraagt tussen de € 100 en € 400 per jaar.

Rogplus is de organisatie die de regeling voor de gemeentes uitvoert. Algemeen directeur Anton van Genabeek: “Vanaf 2018 tot en met september 2022 hebben we een fout gemaakt bij het berekenen van de inkomensgrenzen voor gepensioneerden. We zijn geschrokken van deze fout, we realiseren ons dat hiermee een bepaalde groep mensen tekort is gedaan. Dat gaan we natuurlijk zo snel mogelijk oplossen.”

Vanaf 19 oktober kunt je de tegemoetkoming meerkosten aanvragen, als je in de periode 2018 tot en met 2021:

· De pensioenleeftijd had en

· Binnen de inkomensgrenzen viel en

· 6 Maanden of langer een indicatie had voor Wmo of Wlz en/of

· Het eigen risico van de zorgverzekering volledig hebt gebruikt

Wat als je (mogelijk) de tegemoetkoming meerkosten misliep? Vanaf woensdag 19 oktober kun je bellen met het Rogplus-contactteam op 010-316 00 01. Langskomen is ook mogelijk op het Rogplus-kantoor aan de Westlandseweg 1 in Maassluis.
Zie ook www.rogplus.nl/contactteam voor de voorwaarden.

Als je aanvraag eerder werd afgewezen vanwege je inkomen, dan is dit bij Rogplus bekend. Rogplus heeft bekeken of je aanvraag nu wel wordt goedgekeurd. Als dat het geval is, ontvang je een brief en de tegemoetkoming. Je hoeft dan niets te doen. De tegemoetkoming wordt niet als inkomen gezien door de Belastingdienst en heeft geen invloed op eventuele toeslagen. 

Rogplus-contactgegevens: 
Website: www.rogplus.nl/contactteam
Telefoon: 010-316 00 01 vanaf woensdag 19 oktober
E-mail: contactteam@rogplus.nl
Adres: Westlandseweg 1, Maassluis
Openingstijden: ma t/m vr tussen 08.30 - 14.00

Afbeeldingen onder: hier zie je de foutief gehanteerde inkomensgrenzen en de correcte grenzen. Er zijn twee regelingen: eigen risico en langdurige indicatie. Het kan zijn dat men beide tegemoetkomingen krijgt. Dat kan dan oplopen tot € 400

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

12-10-2022