'Senioren eten graag een kroketje'

Lunchroom 'By Mout' wordt gerund door senioren

Lunchroom 'By Mout' wordt gerund door senioren

SCHIEDAM - Op de Westerkade in Schiedam West is sinds kort de lunchroom "By Mout" geopend. Het bijzondere is dat de bediening bestaat uit senioren. Jan Willem sprak met Astrid van Pelt. Zij heeft de leiding van dit restaurant en hoopt dat meer senioren de weg kunnen vinden naar de Westerkade.

Video: JW TV Schiedam



Op de vraag wat senioren lekker vinden, antwoordde Astrid dat de kroketten het altijd goed doen bij jong en oud en dat ook een salade favoriet is.

Jan Willem sprak voorts met de senioren Joke en Trudy. Beide dames hebben het geweldig naar hun zin. Er is weer een dagbesteding en het is ook goed voor de sociale contacten. Er wordt veel gedaan in de wijk aldus Joke. Voor senioren is het belangrijk om onder de mensen te blijven komen. 

De lunchroom is een initiatief van en is gerelateerd aan de Stichting de Moutery, welke stichting met name een ontmoetingsplek is voor senioren uit vooral Schiedam Zuid en Schiedam West. De lunchroom is voor iedereen toegankelijk en is open in de ochtend en de middag van dinsdag tot en met vrijdag. Er zal onder meer de mogelijkheid zijn om koffie of thee te drinken al dan niet met gebak en om een lunch te nuttigen. 

Hier lees je ons eerdere artikel met de aankondiging dat de lunchroom er zou komen:
Hier in Schiedam West komt een lunchroom

30-04-2024