Restaurant De Markies is open

Restaurant De Markies is open

SCHIEDAM - Gisterochtend werden de nieuwe ramen van de karakteristieke dubbele ronde buitendeur van het pand door eigenaar Ton Bijtenhoorn gekit en werden binnen door de andere eigenaar Ruud van Noordennen en bedrijfsleider Tim van der Most de laatste dingen opgehangen en neergezet, om vijf uur in de middag gingen de deuren bij restaurant De Markies voor het eerst voor het publiek open. Jan Willem de Boer interviewde de eigenaren kort voor de opening.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Ton Bijtenhoorn en Ruud van Noordennen zijn ook eigenaren van JJ's Lunch & Catering op de begane grond van Winkelcentrum Passage en Café Pleinzicht tegenover Station Schiedam Centrum. En dan ook nog een nieuwe zaak inrichten, is wel even spitsroeden lopen. De mannen gingen daarom 'gewoon open' gistermiddag zonder een officiële 'grand opening'. Desalniettemin werden zij verblijd met diverse bloemstukken van relaties, wat de zaak - waarvan de wanden gesierd worden door historische zwart-witfoto's - een extra feestelijk tintje gaf.

Het restaurantgedeelte (het deel van het pand aan de kant van de Rotterdamsedijk) heeft tegen de veertig zitplaatsen. Het restaurant was 's middags voor de eerste avond op enkele stoelen na volgeboekt. Die resterende stoelen zijn ongetwijfeld ook bezet geraakt, want veel Schiedammers keken uit naar de opening van het restaurant dat jarenlang 't Sterretje was, op de strategische centrumlocatie hoek Rotterdamsedijk/Buitenhavenweg/Koemarkt.

Hier lees je ons eerdere artikel:
‘Heineken en de ster gaan van het pand af, dat is wel een dingetje’; Shared dining in De Markies, ‘het wordt chic met een spijkerbroek’

Foto geheel boven: Ruud van Noordennen draait het bordje om, restaurant De Markies is open

03-11-2022