René Janssen (SLV) stopt voortijdig als raadslid

René Janssen (SLV) stopt voortijdig als raadslid

SCHIEDAM - René Janssen van eenmansfractie SLV heeft opgezegd als gemeenteraadslid. Hij maakt de huidige periode van vier jaar waarvoor hij als raadslid gekozen is niet af. In een brief aan de burgemeester legt hij uit waarom. Arie van Wingerden neemt zijn plaats in.

"Zoals bekend zijn de afgelopen jaren in mijn privéleven roerig geweest en deze jaren hebben in de breedste zin van het woord een flinke wissel op mij getrokken. Daarnaast is het nu tijd om mij meer te kunnen focussen op toekomst en daardoor is het nodig om mijn handen hierin vrij te hebben. Op dit moment botst dit met het zijn van raadslid, wat ik daardoor niet naar behoren kan uitvoeren.

Binnen het SLV is een en ander besproken, en zoals je al weet, heb ik aangegeven mij niet
herkiesbaar stellen voor de komende verkiezingen. Niet omdat ik Schiedam geen warm hart
toedraag, maar omdat ik mijn prioriteit aan mijn toekomst moet geven.

Besloten is, mede op mijn aangeven, dat ik in de raadsvergadering van september 2021 als raadslid zal afscheid zal nemen, maar dat ik als opvolgend raadslid (opvolger) mijn opvolger Arie van Wingerden alle bijstand zal geven die hij nodig heeft. Feitelijk een wissel in de huidige situatie. Ik had dit reeds eerder willen verwezenlijken, doch de coronacrisis heeft hierin dwars gezeten.

In ieder geval kan het SLV nu voorsorteren op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en vorm ik (zo ik dat vorm) geen belemmering voor de toekomstige raadsleden en jongere generatie."

06-07-2021