De Schiedammer komt binnen bij Reinko Hallenga in de SodaFabriek

'Alsof de vloer zo is opgestaan en naar je toe loopt'

'Alsof de vloer zo is opgestaan en naar je toe loopt'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Reinko Hallenga.

Reinko

Naam geïnterviewde: Reinko Hallenga

Functie geïnterviewde: kunstenaar, ontwerper

Leeftijd: 48

Woont in: Rotterdam

Kun je iets vertellen over je doelstelling: gedreven door een fascinatie met de mens en zijn gedrag, laat ik mij inspireren door restmateriaal van onze consumptiemaatschappij om menselijke figuren te maken in 3D. De objecten houden mensen een spiegel voor. Tijdens het maken onderzoek ik hoe weinig er nodig is om emotie te communiceren.

Wat bied je: een opstelling waarin de voormalige fabriek tot leven lijkt te komen door puur restmateriaal te gebruiken dat eruit ziet alsof de vloer of het plafond zo is opgestaan en naar je toe loopt.

Wat onderscheidt je organisatie: een eigenwijze en eerlijke benadering van kunst en een andere kijk op de hedendaagse consumptiemaatschappij.

Je favoriete drankje: een IPA van Vet & Lazy brouwers uit Rotterdam

Adres: Makkersstraat 5-7

Telefoonnummer: 0617822759

E-mail: reinko@gmail.com

'Art Route Schiedam'
Tijdens 'Art Route Schiedam' op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 kun je een bezoek brengen aan de SodaFabriek, één van de twaalf locaties in de route door Schiedam, zie verder ons artikel over 'Art Route Schiedam'.

Foto's: foto van Reinko Hallenga door Louise Melchers, overige foto's door Jan Schrijver 
Concept: Gert Struijs

DSC_0006 (2)

09-02-2023