Met aanleg natuurspeeltuin ontstaat:

Recreatiegebied met ook Maastuin, minibos en sporten aan de Nieuwe Maas

 Recreatiegebied met ook Maastuin, minibos en sporten aan de Nieuwe Maas

SCHIEDAM - Gisteren is de ‘Natuurspeeltuin De Gorzen’ geopend. De gemeente zet vandaag in een persbericht enkele feiten rond de totstandkoming ervan op een rij. De speeltuin ligt in een recreatief gebied met hierin ook de Maastuin en het Tiny Forest in het park en de fitnesstoestellen en bootcampstrook op de Maasboulevard.

Woensdagmiddag openden initiatiefneemsters en wijkbewoners Anja van Bekhoven en Corina Versloot samen met wethouder Antoinette Laan officieel de natuurspeeltuin. Dit deden zij door het bord met de naam ‘Natuurspeeltuin De Gorzen’ te onthullen. Het bord is gemaakt door kinderen uit de buurt. 

Op en rond de zwerfkeien en boomstammen kan ook lekker gespeeld worden. De natuurspeeltuin is voor kinderen van verschillende leeftijden. Daarbij is in de nieuwe inrichting rekening gehouden met speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking zodat ook zij hier avonturen kunnen beleven.

Wijkbewoonsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot hadden een verzoek ingediend om de speeltuin te vernieuwen. De gemeente heeft samen met hen, met de gebruikers van de voormalige kinderboerderij en met de vrijwilligers van de Maastuin gekeken naar waar behoefte aan is op deze speelplek en wat de mogelijkheden zijn om uit te breiden. Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur heeft in opdracht van de gemeente het participatie- en ontwerptraject verzorgd en heeft ook de uitvoering begeleid. De aannemer Multi-tuin en Landschap heeft de natuurspeeltuin aangelegd.

Park Maasboulevard voor een breed publiek
De fitnesstoestellen op de Maasboulevard zijn eigendom van de gemeente. Het terrein eromheen is gebruiksvriendelijk aangelegd. Onder de noemer Sporten aan de Maas is op de Maasboulevard een bootcampstrook aangelegd. Om sport en spelen in een van de grote recreatiegebieden in Schiedam compleet te maken, is de speeltuin omgevormd tot een natuurspeeltuin. Het natuurlijke karakter van de nieuwe speelplek sluit mooi aan op de omgeving van Park Maasboulevard, de Maastuin en het Tiny Forest, aldus de gemeente.

Hier lees je ons artikel van gisteren met de video-reportage door Jan Willem de Boer:
'Water, zand, gras, klimbos, alles waar ze mee vuil kunnen worden'

Foto: bron gemeente Schiedam

12-05-2022