'Radboud op Zaterdag' a.s. zaterdag in Jacobuskerk Schiedam Kethel

Radboud Brass Choir laat je een uur genieten van bekende filmmuziek

Radboud Brass Choir laat je een uur genieten van bekende filmmuziek

SCHIEDAM - In de concertreeks 'Radboud op Zaterdag' vindt a.s. zaterdag 17 juni het tweede concert in de reeks plaats. Aanvang 16.00 uur treedt het Radboud Brass Choir op in de Jacobuskerk in Schiedam Kethel. 

In de maand juni 2023 is de Sint Jacobuskerk in Schiedam Kethel het decor van de concertcyclus “Radboud op zaterdag”. Het Jacobusgilde organiseert in samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud op drie zaterdagen een uurtje muziek met slagwerk, blaasmuziek en zang. Het is een zeer gevarieerde concertreeks, die een opvolger is van de eerder gehouden concerten onder de noemer ‘Een Klassiek Uur Radboud’.

Zaterdag 17 juni speelt het Radboud Brass Choir. Dit ensemble bestaat uit goede amateurs en professionele koperblazers en zal worden begeleid door slagwerk. De musici spelen een programma met filmmuziek met een en al bekende muziek van het witte doek. Onder meer de muziek van de hierna genoemde films zal te beluisteren zijn: The Pink Panther, The Sting, The Wizard of Oz, Dances with Wolves, Star Wars en Jurassic Park. Zaterdag wordt hiermee een uurtje muziek in de prachtige ambiance van de monumentale Jacobuskerk geboden.

Let op: dit concert begint om 16.00 uur i.p.v. de eerder aangekondigde aanvangstijd van 15.00 uur.

'Radboud op zaterdag' vindt plaats in de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam Kethel.

Kaarten, verkrijgbaar voor aanvang van elk concert, kosten 5 euro.

Deze concertcyclus wordt mede mogelijk gemaakt door het De Groot Fonds, het Gemeenschapsfonds Schiedam en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Meer info op www.sintradboud.nl

Lees ook dit eerdere artikel: Drietal concerten in juni in Jacobuskerk

Tekst: Jacobusgilde/muziekvereniging Sint Radboud
Foto’s: koperblazers in het orkest van Sint Radboud (foto PR Sint Radboud)
(infotorial)

15-06-2023