Dé Golden Earring-hit op het carillon

Radar Love klinkt morgen uit de toren van de Grote Kerk

Radar Love klinkt morgen uit de toren van de Grote Kerk

SCHIEDAM - Op vrijdag 12 maart om 11:30 uur speelt stadsbeiaardier Gerard de Waardt op het carillon van de Grote Kerk de hit Radar Love van Golden Earring, als eerbetoon aan George Kooymans, die wordt geteisterd door de spierziekte ALS.

Vandaag is George Kooymans jarig. Vanmiddag om kwart over vijf schalt als eerbetoon aan de zieke gitarist van de groep de grootste hit Radar Love uit de luidsprekers van menig huishouden in heel Nederland, met - als de storm van dit moment het toelaat - de ramen wijd open. De band heeft aangekondigd in verband met de ziekte van Kooymans te stoppen.

Hier lees je er meer over:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/radar-love-klinkt-uit-ramen-van-fans-en-op-dit-haagse-kerkorgel

Schiedam heeft twee stadsbeiaardiers: Gerard de Waardt en Marrianna Marras bespelen het carillon in het oudste gebouw van de stad, de Grote of St. Janskerk, veelal afgekort tot Grote Kerk. Het carillon staat in de toren van de kerk en heeft 38 klokken. Het carillon speelt automatisch op vaste tijdstippen. Op bijzondere momenten bespelen de beiaardiers de klokken.

Morgenochtend is dus zo'n bijzonder moment. Tijdens de weekmarkt om half twaalf speelt stadsbeiaardier Gerard de Waardt Radar Love van Golden Earring. 

Wij hebben de gemeente gevraagd waarom voor dit moment is gekozen en niet wordt aangesloten bij het nationale moment waarop dit gebeurt, om kwart over vijf vanmiddag, tijdens de verjaardag dus van de zieke mede-oprichter van Golden Earring. Een woordvoerder van de gemeente: "Gerard is ook beiaardier in Tholen en Maassluis. Daarom wordt Radar Love in verschillende plaatsen op een ander tijdstip gespeeld. In Schiedam gebeurt dat morgen tijdens de wekelijkse versmarkt. Ook in andere gemeenten wordt het lied op andere tijdstippen gespeeld."

11-03-2021