Burger wordt niet serieus genomen bij inspraak, vindt raadslid Maarten Reuderink

Raadslid maakt wethouder voor leugenaar uit en veronderstelt bonje tussen gemeente en Woonplus

Raadslid maakt wethouder voor leugenaar uit en veronderstelt bonje tussen gemeente en Woonplus

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak tijdens de Weekmarkt met raadslid Maarten Reuderink. Die noemt wethouder Jeroen Ooijevaar een leugenaar voor wat betreft 'van het gas los in Groenoord'. Er is geen vrijwilligheid, hetgeen wel keihard is toegezegd, aldus Reuderink.

Er is te veel haast gemaakt door de gemeente en Woonplus met 'van het gas los gaan'. De gemeente schuift de schuld af richting Woonplus. Dat vindt Maarten Reuderink van de OuderenPartij Schiedam, maar er is wel een weg terug te vinden alsdus het raadslid.
Lees ook: Iets te snel van start gegaan met van het gas los
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/iets-te-snel-van-start-gegaan-met-van-het-gas-los

https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/toegezegd-was-dat-70-van-flats-in-groenoord-voor-moet-zijn-om-van-het-gas-af-te-gaan

Inspraak?
Hoe zit het met inspraak in Schiedam? "Zo lang je ja zegt, mag je meepraten", zo is het droevig gesteld met de inspraak volgens Reuderink. Als voorbeeld noemt hij de gang van zaken in Tuindorp.

Lees ook: Tuindorp vanavond op televisie in hart van nederland
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/tuindorp-vanavond-op-televisie-in-hart-van-nederland

Aleidaschool
Reuderink zegt zich de verontrusting van bewoners rond de Aleidaschool goed te kunnen voorstellen. Tussen de Oostsingel en de Villastraat wordt de daar staande voormalige school omgebouwd tot woningen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de toenemende parkeerdruk? Er komen veel woningen dicht op elkaar te staan. In planologische termen wordt dat aangeduid als 'verdichten'.

Lees ook: Er komen 15 koopwoningen in voormalige school
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/er-komen-15-koopwoningen-in-voormalige-school

Verdichten
De nu vertrokken wethouder Fahid Minhas (hij komt in de Tweede Kamer) had er een handje van om te willen verdichten. Reuderink weet niet of er een weg terug is in de door Minhas geïnitieerde bouwplannen. Rond het station komen huizen met een prijs van 4300 euro per vierkante meter. "Moet je eens uitrekenen wat een huis met een normale oppervlakte gaat kosten!", zegt Reuderink, "En ook op woningen met net 20m2 - zeg maar een studentenkamer -  zitten we toch echt niet te wachten". 

Lees ook:  
Op Schieveste komen huur en koopwoningen
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/op-schieveste-komen-huur-en-koopwoningen

29-03-2021