Stilstaan bij 20 jaar legaliteit voor huwelijk van mensen met gelijk geslacht

Raadsleden verzoeken: hijs de regenboogvlag op 1 april

Raadsleden verzoeken: hijs de regenboogvlag op 1 april

SCHIEDAM - Op 1 april aanstaande is het twintig jaar geleden dat in ons land het burgerlijk huwelijk voor mensen van gelijk geslacht werd gelegaliseerd. GroenLinks en Fractie Van Dijk hebben schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Zij willen dat de regenboogvlag op 1 april aanstaande wordt gehesen. Je leest de vragen en de inleiding erop hieronder.

"Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Ons land was toen het eerste land ter wereld dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor mensen van gelijk geslacht. Daarom doen COC Nederland, welzijnsstichting SOOZ (Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) en de Gaykrant vandaag een oproep aan burgers, bedrijven, gemeenten en instellingen in Nederland om op vrijdag 1 april massaal de regenboogvlag uit te hangen, om dit historische moment te memoreren.

GroenLinks en fractie van Dijk zijn van mening dat we elke gelegenheid moeten aangrijpen om aandacht te blijven vragen voor de gelijkwaardige positie van LHBTI’ers, en dat we de bereikte mijlpalen moeten blijven vieren. Wij scharen ons dan ook graag achter de oproep van het COC, SOOZ en de Gaykrant om op 1 april de regenboogvlag uit te hangen in Schiedam.

Hierover hebben wij de volgende vragen:
1. Bent u bereid de regenboogvlag uit te hangen op 1 april boven het stadhuis en andere beeldbepalende gemeentelijke gebouwen?
2. Bent u bereid Schiedammers, Schiedamse bedrijven en maatschappelijke organisaties op te roepen om hetzelfde te doen?
3. Bent u bereid deze vragen voor 1 april te beantwoorden?

Sun van Dijk, Fractie van Dijk en Sandra Mantingh, GroenLinks"
    
Foto: de regenboogvlag voor het Stadskantoor; wethouder Duncan Ruseler hees vrijdag 9 oktober 2020 de regenboogvlag in verband met Nationale Coming-out Dag van zondag 11 oktober; je kunt de Facebook-live-video zien onder deze link:
https://www.facebook.com/DeSchiedammerOnline/videos/705654103630733

24-03-2021