Raadsleden: 'Het is van de zotte dat we hier schriftelijke vragen over moeten stellen'

Projectleider woningbouwproject afgeschermd door gemeente?

Projectleider woningbouwproject afgeschermd door gemeente?

SCHIEDAM - OPS en AOV stellen schriftelijke vragen aan het college van B&W. Ze willen met de projectleider spreken van woningbouwproject Kethelpoort (in Nieuwland, in de voormalige LTS aan de Meesterstraat), maar "de gemeente weigert blijkbaar die gegevens te verstrekken", zo stellen Maarten Reuderink en Cock de Jong van genoemde partijen. Je leest de vragen en de inleiding erop hieronder integraal.

"Schriftelijke vragen Projectleider Nieuwe Kethelpoort"

"Geacht college,

Eind verleden jaar zijn wij op bezoek geweest bij bewoners van een flat aan de Parkweg. Zij wilden ons graag bijpraten over de bouwplannen tegenover hen. Daarnaast wilden zij graag hun eigen alternatieve plan laten zien.

Nou heeft Schiedam op dit gebied nog weleens een ongelukkige hand van werken. Zo gebruikte bijvoorbeeld de beoogd ontwikkelaar van The Miller het logo van de gemeente Schiedam en wekte daarmee de indruk dat alles al veel meer in kannen en kruiken was dan dat daadwerkelijk het geval was. Vooral schrijnend was dat het commentaar van de daaropaangesproken ambtenaar was dat ze daar iets van had gevonden, als(!!!) ze het had opgemerkt.

Om dergelijke zaken te voorkomen en ook gelijk te weten wat de stand van zaken is voor wat betreft bovenstaand project hebben wij daarom de contactgegevens van de betrokken projectleider gevraagd. Wij laten ons immers graag bijpraten en vooral geruststellen.

Blijkbaar weigert de gemeente die gegevens nu te verstrekken. Zo wordt het ‘even een ambtenaar bellen’ natuurlijk volkomen onmogelijk.

Het is natuurlijk van de zotte dat wij hier schriftelijke vragen over moeten stellen, maar het is wat het is.

1) Bent u bereid om de contactgegevens van de betrokken projectleider met ons te delen, zodat deze ons bij kan praten?

2) Bent u anders bereid om zelf een dergelijk gesprek voor ons te organiseren?

Geacht college,

Met vriendelijke groet,
Maarten Reuderink, OuderenPartij Schiedam
Cock de Jong, AOV-Schiedam"

Lees hier ons eerdere artikel: Presentatie van plannen voor woningbouwproject 'de Nieuwe Kethelpoort'

Afbeelding: artist's impression dNK (bron afbeelding Maas Wijkontwikkeling, FSD, Groosman, Waal en Bosch Slabbers; website https://www.denieuwekethelpoort.nl/)

10-01-2023