Proeflokaal 't Sterretje/Sijgje gaat verder als De Markies

Proeflokaal 't Sterretje/Sijgje gaat verder als De Markies

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer van JW TV sprak met Ruud van Noordennen en Ton Bijtenhoorn, de nieuwe eigenaren van het café restaurant dat in Schiedam vooral bekendstaat als 't Sterretje. 'De Markies' is de naam die zij aan hun nieuwe zaak geven.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Waarom De Markies, vraagt Jan Willem de Boer. "We hebben vandaag (vrijdag 8-7-2022, red.) er een klap op gegeven; de naam wordt De Markies. En waarom? Kijk naar het pand en zie wat er hangt. En kijk naar ons, de markiezen", zo antwoordt Ruud van Noordennen met een brede glimlach op het gezicht.

Wat gaat er gebeuren binnen? Wanneer gaan jullie open? Ton Bijtenhoorn: "Het is een mooi  interieur. Daar hoeft weinig aan veranderd te worden. Het liefst gaan we morgen open, maar dat kan natuurlijk niet. De vergunningaanvraag loopt. We hopen over zo'n acht weken open te kunnen."

Ruud van Noordennen en Ton Bijtenhoorn zijn samen eigenaars van Café Pleinzicht aan de Singel en JJ's Lunch Catering in de Passage. Ook exploiteren zij de waterfietsen. Dit jaar liggen die niet bij het Zakkendragershuisje, maar in de Buitenhaven tegenover de glasfabriek. En dat is niet ver verwijderd van hun café De Markies (Buitenhavenweg 180). "Dat de Schiebiza-ontwikkeling met onder meer de waterfietsen en ons nieuwe café dicht bijelkaar liggen, dat komt best goed uit", zo beaamt Ruud als Jan Willem oppert dat hier van een 'gouden driehoek' sprake zal gaan zijn. 

Zie ook ons artikel van donderdag:
Bekende Schiedamse horeca-ondernemers starten nieuwe zaak in 't Sterretje 

En ons eerdere artikel over Schiebiza:
Er kan nu al gewaterfietst én gesupt worden en binnenkort zelf sloepvaren, aan Schiebiza aan de Buitenhavenweg 

Foto: Ruud van Noordennen (links) en Ton Bijtenhoorn voor hun nieuwe café De Markies

09-07-2022