Familieleden 20 april welkom in De Lier voor historische bijeenkomst

Presentatie uniek stamboomboek familie Van Buuren

Presentatie uniek stamboomboek familie Van Buuren

DE LIER - Zaterdag 20 april vindt in De Lier (Westland) de presentatie plaats van het Stamboomboek van de familie Van Bu(u)ren. Dit gebeurt door onderzoeker/auteur Joop van Buuren.

Het ruim 800 (!) pagina’s tellende fullcolour boekwerk op A4-formaat bevat de resultaten van een zeer gedegen onderzoek van maar liefst 20 jaar, voornamelijk in de regio Vijfherenlanden e.o., de regio Schieland e.o., regio Delfland e.o. etc. De inhoud gaat terug tot vroeg in de 15e eeuw en betreft gegevens van circa 2.475 naamdragende familieleden, exclusief aanverwanten en getuigen.

240202 Stamboom boek Van BuurenFamilietakken
Familieleden in alle genoemde regio’s worden opgeroepen om zoveel mogelijk andere familieleden te informeren over deze bijzondere en tevens historische bijeenkomst. De aanstaande ontmoeting tussen familieleden uit de Regio Vijfherenlanden (familienaam voornamelijk Van Buren) en familieleden uit de regio’s Schieland, Delfland en overige regio’s (familienaam voornamelijk Van Buuren) is immers uniek, dan wel heel bijzonder. Beide familietakken stammen rechtstreeks af van de als oudste bekende voorouder Aernout/Aert van Bueren/Buijren (circa 1415). Sinds 1750 is er vrijwel geen contact meer geweest tussen deze beide familietakken.

Hapje en drankje
De boekpresentatie vindt plaats bij Tekno Collectables, Coldenhovelaan 8 in De Lier. De inloop is vanaf 14.00 uur, de presentatie start ca. 14.45 uur. Voor en na de boekpresentatie is er voor de aanwezigen ruime gelegenheid om onder het genot van een (gratis) hapje en een drankje familieleden te ontmoeten. Ook kunnen geïnteresseerden het stamboomboek voor 25 euro direct aanschaffen. Uiteraard is deze unieke uitgave ook ná de bijeenkomst nog verkrijgbaar voor zowel familieleden als liefhebbers van genealogie.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst, doe dit dan liefst vóór 1 maart via een e-mail naar stamboomvanbuuren@gmail.com. Vermeld hierbij de naam/namen van de bezoeker(s) en eventueel het gewenste aantal exemplaren van het stamboomboek.

Bent u 20 april verhinderd, maar wilt u het boek toch al bestellen (25 euro exclusief verzendkosten) in de voorverkoop? Stuur een e-mail naar stamboomvanbuuren@gmail.com. Voor meer informatie kunt u bellen met coördinator Maarten van Buuren 06-5364 9081.

Fotografie
StudioHahn

240202 Joop van Buuren StudioHann

02-02-2024