Klachtenbrief Shantykoor Stuurloos

"Presentatie 'Schiedam viert 750' is ondermaats"

"Presentatie 'Schiedam viert 750' is ondermaats"

SCHIEDAM - Onlangs kreeg de redactie van De Schiedammer Online een klachtenbrief van Shantykoor Stuurloos naar aanleiding van de in hun ogen gebrekkige organisatie tijdens de presentatie Schiedam viert 750. Na enig rondvragen blijken de opmerkingen in ruime mate te worden gedeeld. De brief is gericht aan: Marien Brandt en Remco Meijer van Programmabureau Schiedam viert 750.

De brief (samenvatting)
Shantykoor Stuurloos levert in de brief commentaar op de presentatie in de Havenkerk. Op voorhand had Stuurloos hier al geen vertrouwen in, hetgeen werd bewezen tijdens de presentatie op 18 maart.

Op de uitnodiging stond dat de presentatie om 19.00 uur zou beginnen. Dat werd 19.50 uur. Er was namelijk een ander programma bezig. ' Dat is, zacht uitgedrukt, onbehoorlijk,'  aldus Stuurloos.

' Daarbij was het geluid zwaar ondermaats. Van de presentatie kon je niets volgen. ook de stadsdichter, die achterin op de kansel stond, was niet te verstaan. Als dit het niveau is van alle feesten, dan belooft dit weinig goeds.

Ook stond er ineens een wethouder op het podium die zich er voorheen op liet voorstaan nergens bij aanwezig te zijn. Dat duidt nu niet bepaalgt op betrokkenheid. de burgemeester treft hier geen blaam. Die was pas drie dagen in functie.' Stuurloos hoopt dat hij zich zel met de zaken gaat bemoeien. Dit, om herhaling te voorkomen.

Stuurloos vraagt zich ook serieus af wat het Programmabureau in voorgaande maanden heeft gedaan: 'Met vier organisatoren als enig zichtbaar resultaat een paar posters plakken is geen prestatie van formaat. We vrezen dus ook hier voor herhaling.' 

Ook ontgaat Stuurloos het nut van de organisatie/stichting als er geen mensen ziting hebben die daadwerklijk zaken uitvoeren. 'Waarom geen mensen in de stichting die zich echt hebben uitgesloofd voor de presentatie bij de kwartiermakers?' vraagt Stuurloos zich af. Het shantykoor vermoedt vriendjespolitiek en walgt nu al van komende Bobo-borrels.

'Bij een vorige bijeenkomst verliet de stichting al na een half uur de bijeenkomst,' fulmineert Stuurloos verder, 'na te hebben gezegd dat het aangeleverde materiaal goed was, maar de tijd ontbrak dit goed te inventariseren. Dit is kennelijk nog altijd niet gebeurd.'

Een ander punt van boosheid is de (uit betrouwbare bron vernomen, red.) declaratie van de kwartiermakers: 'Die loog er niet om.' dat er uiteindelijk slechts drie slides/dia's tevoorschijn werden getoverd, maakte de zaak al niet veel beter.'

Verjaardag zonder invulling
Stuurloos: 'Een midzomerweek midden in de vakantieperiode is niet handig. Dan is de halve stad op vakantie. En aan de slotweek is ook nog geen aandacht besteed. Geen tijd? Misschien nog wat medewerkers aannemen [...].'

'We kunnen nog best doorgaan met de klachtenlijst,' besluit Stuurloos. 'Denk eens aan de organisaties en verenigingen die prachtige plannen en draaboeken hebben ingeleverd. En ... alles om niet. Zomaar de prullenbak in?

De gemeente en het organisatiebureau scoren tot op de dag van vandaag een dikke onvoldoende. Zes bijeenkomsten? Zonde van de tijd. Ook de portefeuillehoudend wethouder te spreken krijgen is op dit punt onhaalbare kaart. Op het podium staan faken dat de wethouder zo begaan is met de stad is alles wat je ziet.'

Foto: wethouder Anouschka Biekman tijdens de presentatie (screenshot uit reportage door Jan Willem de Boer van JW TV. Je kunt de reportage zien middels onderstaande YouTube-link)

14-04-2024