Magnezy Dance Productions 21 mei in Wennekerpand

Première: 'Dans in Ontwikkeling'-uitvoering

 Première: 'Dans in Ontwikkeling'-uitvoering

SCHIEDAM - Met trots presenteert Magnezy Dance Productions de nieuwe Dans in Ontwikkeling-uitvoering in het Wennekerpand. De voorstelling is op dinsdag 21 mei en begint om 20:15 uur.

Twee dansvoorstellingen op een avond: "The Path Generator" van choreograaf David Feenstra (premiere) en "Trio No.1" van choreograaf Alesya Dobysh. Dubbel genieten voor de dansliefhebber.

240518 Magnezy Dance ProductionsDans in Ontwikkeling biedt nieuwe, jonge dansmakers relatief korte werkperiodes onder intensieve begeleiding aan die uitmonden in presentaties. Zij worden geprogrammeerd naast een bestaande voorstelling van een andere jonge maker. Dans in Ontwikkeling is een project van Magnezy Dance Productions in nauwe samenwerking met Theater aan de Schie.

In deze 18e editie is de Dans in Ontwikkeling residentie van David Feenstra getiteld "The Path Generator" en daarna de bestaande voorstelling "Trio No.1" van Alesya Dobysh.

"The Path Generator" - David Feenstra
De wereld ervaar ik als … de essentie is … Nee, er is geen essentie, alleen willekeur en keuzes.Hebben we eigenlijk wel een keuze? En hoe ver ben je bereid te gaan met je gemaakte keuze? Je kan nooit te ver gaan … Eens ben ik bijna gek geworden …

Vergezeld met live projectie, kunst en muziek raken twee dansers verstrikt in een hypnotiserende reis. Ze bevinden zich in een net van regels, lijnen en spelletjes die elke keer lijken te veranderen. Een onvoorspelbare voorstelling, zelfs voor de artiesten. Is dit hoe de wereld er door mijn ogen uit ziet?

Choreograaf: David Feenstra
Dans: Mireia Varón Gallofré en David Feenstra
Live muziek compositie: Severin Salvenmoser
Dramaturgie en artistieke begeleiding: Hans Timmerman, Amit Palgi
Residentie: Magnezy Dance Productions

Fotografie
Richard Beukelaar

"Trio No.1" - Alesya Dobysh
"Where life is, there is action, where the action is, there is movement, and where movement is, there is tempo, and where there is tempo, there is rhythm."
(K. Stanislavski)

Drie dansers bewegen zich door de uitgestrektheid van de ruimte in een poging een eenheid te vinden. Geleid door het pulserende ritme en ingewikkeld voetenwerk, vangt choreograaf Alesya Dobysh de lichamelijkheid van het menselijk lichaam: het gevoel van zowel lichtheid als zwaarte, van gewichtloosheid en zwaartekracht. Ze verkent de wisselwerking tussen spontaniteit, discipline, vrijheid en beperking.
Productie door Korzo.

Dansers: Nöelle Vosman, Kaide Gonzalez and Alesya Dobysh
Componist: Max Frimout
Artistiek begeleiding: Fabienne Vegt
Kostuum ontwerper: Mila Halizova

Dinsdag | 21 mei, 2024 | 20:15
Het Wennekerpand | Vijgensteeg 2, Schiedam
Normaal ticket € 16,50
65+ € 12,50C
JP € 12,50
Studenten € 9,00

13-05-2024