Verhalentafels in het verlengde van het Kijkdepot Schiedam

Praat mee over de Schiedamse muziekscene

Praat mee over de Schiedamse muziekscene

SCHIEDAM - Je kunt online meepraten over de Schiedamse muziekwereld in een zogenoemde verhalentafel van het Stedelijk Museum Schiedam.

Poppodium Quibus, later ’t Podium en nu bekend als Café de Graauwe Hengst aan de Lange Haven, generaties Schiedammers zijn ermee opgegroeid. De plek waar jonge Schiedamse bandjes hun eerste stappen in de muziekindustrie zetten. Het Stedelijk Museum Schiedam nodigt iedereen uit mee te praten over de Schiedamse muziekwereld tijdens een online Verhalentafel op woensdagavond 30 juni 2021.

Jong en oud
Schiedam wemelt van het artistiek talent en dat vertaalt zich tot een groot aantal muziekformaties. De laatste twee decennia is daar ook hiphop, rap en spoken word bijgekomen. Nieuwe vormen van het aloude ritmisch uiten van je gevoel. Wie herinnert zich nog de bands van weleer en wie zit er nu nog in een band of formatie? Wie waren je voorbeelden en welke gevoelens kan je uiten in je muziek? "We hopen het met jong en oud Schiedam te kunnen bespreken", schrijft het Stedelijk Museum Schiedam in de aankondiging van de activiteit.

Aanschuiven aan Verhalentafel
De bijeenkomst ligt in het verlengde van het Kijkdepot Schiedam waar museummedewerkers onderzoek doen naar de geschiedeniscollectie van de stad. De vijfde Verhalentafel begint om 20.00 uur en deelname is gratis. Gespreksleider is Marco Spruit Bleeker. Na aanmelding krijg je een link om via Zoom aan te schuiven. Iedereen is welkom en kan meepraten, herinneringen delen of lekker meeluisteren naar de verhalen van anderen.

Nog meer Verhalentafels
In juli staat er een Verhalentafel op het programma over Schiedamse sportverenigingen en in augustus over vakantietijd en recreatie in de zomer (bijvoorbeeld in bad Goenoord) in Schiedam

Samenvatting
Verhalentafel over de Schiedamse muziekwereld, woensdag 30 juni, 20.00 – 21.30 uur, gratis via Zoom. Je kunt je aanmelden via verhalen@stedelijkmuseumschiedam.nl
onder vermelding van Muziek. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgen deelnemers via de mail een link om mee te doen. Vragen en suggesties over het onderwerp kun je ook vooraf mailen. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Schiedam, Mondriaan Fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, S’DAM

Foto boven: de band Alveo treedt op in de Quibus (foto door Karin de Ruiter, uit het privé-album van Paul Schaeffer, zanger/gitarist, geheel links op de foto)

Foto onder: een kijkje in het Kijkdepot Schiedam, dat gratis toegankelijk is voor bezoekers (c) De Schiedammer Online

kijkdepot1

 

16-06-2021