Burgemeester Lamers reikt koninklijke medaille uit

PPSC sportieve eeuweling

PPSC sportieve eeuweling

SCHIEDAM - In een winderig Schiedam heeft het burgemeester Cor Lamers zaterdag 6 november behaagd voetbalclub PPSC in een verlaat zonnetje te zetten. De gelukkige die de zilveren penning in ontvangst mocht nemen was voorzitter Rick Bronwasser.

Anderhalf jaar na dato - voetbalvereniging PPSC is op 30 april 1920 opgericht - werd er even stilgestaan bij het feit dat Pro Patria Stormvogels Combinatie tot de sportieve juweeltjes van Schiedam mag worden gerekend.

In een interview van Jan Willem de Boer met Rick Bronwasser wordt duidelijk dat PPSC een sociale en echte gezinsvereniging is met oog voor het warme detail. Een voorbeeld hiervan: de benoeming van het eerste veld tot: Bob ’t Hooftveld.

De Koninklijke Onderscheiding sterkt de voorzitter in de gedachte dat PPSC op de goede weg is die moet worden verdergegaan. Hij realiseert zich dat een onderscheiding mooi is, maar dat de club niet mag stilstaan.

‘Die saamhorigheid heeft ertoe geleid dat we een warme club zijn met oog voor ontwikkelingen. Zo is onze meisjesafdeling met 13 teams een aanvulling van jewelste. Daarnaast is er ook ouderenvoetbal. PPSC wil er zijn voor iedereen en dat lukt aardig. Als ideeën en plannen voor de toekomst maar blijven bestaan.’

PPSC: een gelukkig sportief kind van 101,5 jaar jong. Het interview van Jan Willem de Boer met voorzitter Rick Bronwasser kun je hier zien en beluisteren: 

07-11-2021