PPSC krijgt komend seizoen een eerste dameselftal

PPSC krijgt komend seizoen een eerste dameselftal

VOETBAL - Voor komend seizoen gaat PPSC van start met een eerste dameselftal.

"De dames uit de huidige MO20, die op dit moment leuk meedraaien in de hoofdklasse, gaan de basis vormen voor het eerste dameselftal", zo laat Anja Giessen, meidencoördinator van PPSC, weten. 

De competitie voor dit team is in drie fases verdeeld. M020 begon in de eerste fase in de eerste klasse. In de eerste fase, die in de herfst eindigde, werd het team kampioen. Dat betekende promotie naar de hoofdklasse. In de tweede fase heeft het team zich daarin weten te handhaven. Nu is de derde fase bezig en daarin staat het team op de derde positie.

Volgend jaar vormen deze meiden de basis voor het senioren damesteam van PPSC. Dat start in de vierde klasse. Anja Giessen: "We beginnen recreatief in die vierde klasse. We denken dat het best een flinke overgang is van meidenvoetbal naar damesvoetbal. Het is weliswaar recreatief, maar niet helemaal vrijblijvend, anders gezegd, we hebben wel doelen gesteld. We willen in de derde klasse terechtkomen, en daar is het wel prestatief, en we hopen daarbij op termijn te kunnen opklimmen naar de tweede klasse."

Er zijn nu twaalf meidenteams. Dat is voor meiden van 6 jaar tot en met 20 jaar. Informatie over de trainings- en wedstrijddagen van de PPSC dames en meiden is te vinden op de site www.ppsc.nl

Foto: vreugde na het behalen van het kampioenschap van de eerste fase afgelopen herfst, foto door Brenda Kooke 

 

 

22-02-2023