Kethel Spaland wint met 1-0 van Rijnmond Hoogvliet Sport

Politie rukt uit naar opstootje na voetbalwedstrijd

Politie rukt uit naar opstootje na voetbalwedstrijd

VOETBAL - Politiewagens gingen rond halfvijf vanmiddag met loeiende sirene naar Sportpark Willem-Alexander. Na de wedstrijd tussen Kethel Spaland en Rijnmond Hoogvliet Sport was een opstootje ontstaan. 

"De wedstrijd werd gewonnen met 1-0, maar helaas eindigde de wedstrijd met opstootjes met als dieptepunt dat een klein kind achterna werd gezeten door een volwassen man  
Wat heeft de harde kern van Feyenoord nou te zoeken bij een amateurvoetbalwedstrijd", zo verzucht op zijn Facebook-pagina Zülfikar Güler, pur sang voetballiefhebber en  verenigingsscheidsrechter bij vv Kethel Spaland (ook bekend als commissielid gemeenteraad Schiedam voor D66).

Kethel Spaland-voorzitter Marco Konter: "Diep triest dit. Op een moment brandde bij een klein deel van de aanhang van de bezoekende vereniging iets door, en ontstond fysiek geweld. Met veel moeite van de andere aanwezigen is dit uiteindelijk gesust. Respect voor iedereen die meehielp. Het bestuur van de tegenstander was ook danig aangedaan, de aanvoerder van onze gasten heeft excuses aangeboden. Dit wordt gewaardeerd, maar dit heeft niets met voetbal te maken."

Deze wedstrijd in de derde klasse D leek op een bloedeloze nul-nul af te gaan. In de 75e minuut werd vanuit een hoekschop met enig geluk van dichtbij doeltreffend ingeschoten door de thuisploeg. Oscar Oosterwijk was de doelpuntenmaker en daarme de matchwinner. 

Komende zaterdag 18 november speelt Kethel Spaland uit tegen Rozenburg.

12-11-2022