Oproep politie: bij vermoeden van dierenmishandeling bel 144

Politie redt zeer verwaarloosde hond uit vervuilde woning

Politie redt zeer verwaarloosde hond uit vervuilde woning

SCHIEDAM - Op donderdag 13 juli kreeg de politie een melding vanuit de gemeente dat zich een zeer verwaarloosde hond in een ernstig vervuilde woning in Schiedam Oost zou bevinden. Dat bleek zo te zijn en het verwaarloosde dier is door de politie meegenomen. Een bij de actie ingezette agent doet hiervan verslag. Je kunt dat hieronder lezen.

"Samen met de medewerkers van de gemeente Schiedam gingen we naar de woning toe. Ik belde meerdere keren aan maar er werd niet opengedaan. Ik regelde een machtiging tot binnentreden bij onze hulpofficier van justitie, de Wet Dieren geeft hier de bevoegdheid toe.

Overal in de woning lagen spullen, etensresten en uitwerpselen. Ik rook een heel sterke penetrante geur. Ik speurde de kamer af op zoek naar de hond. Ik zag een zwart-wit behaard bolletje op de grond liggen. Ik dacht in eerste instantie dat het een kleedje was. U snapt het al, het was het hondje. De vacht was so vervilt dat het hondje bijna niet meer kon lopen. Ook zat hij onder de uitwerpselen. Dit deed mijn dierenhart pijn, een andere collega hield het voor de eerste keer in haar carrière niet droog...

Ik nam het hondje in beslag. Hierna werd hij overgebracht naar een locatie waar hij de juiste zorg krijgt. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige medische zorg aan de hond. Hierover zal hij zich later moeten verantwoorden.

Vermoedt u dat een dier in uw omgeving wordt verwaarloosd of mishandeld? Maak hier dan melding van bij de dierenpolitie. Dit kan via het telefoonnummer 144."

Foto: bron Politie Schiedam

15-07-2023