Maandag 2 mei jl. werd hetzelfde café beschoten; politie onderzoekt of er verband is

Politie op zoek naar getuigen explosie vannacht voor café op Hoogstraat

Politie op zoek naar getuigen explosie vannacht voor café op Hoogstraat

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een explosie die plaatsvond in de nacht van zondag op maandag in een café op de Hoogstraat in Schiedam (Pacha). "Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. De verdachte is op de vlucht geslagen", zo meldt de politie.

"Bewoners op de Hoogstraat werden in de nacht van zondag 15 mei op zaterdag 16 mei opgeschrikt door een harde knal. Omstreeks half drie kreeg de politie een melding binnen van een explosie voor een café in de straat. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. De verdachte is gevlucht", zo meldt de politie. 

"Dit is niet de eerste keer dat de eigenaar van het café slachtoffer is: op 2 mei werd het cafe beschoten. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten", aldus de politie. (zie hiervoor ons eerdere bericht: Ambulance naar en politie-onderzoek bij café op Hoogstraat)

Getuigen gezocht
Op dit moment kijkt de politie camerabeelden uit en vindt er sporenonderzoek plaats. "We spreken graag getuigen die meer weten over het incident of de verdachte zelf", schrijft de politie, die het volgende signalement geeft:

Het gaat om een man met
Een smal postuur
Getinte huidskleur
Zwarte capuchon boven het hoofd
Grijze handschoenen
Donkere kleding

Heb je informatie? Bel dan met de politie onder 0900-8844 of online onder deze link.

Foto: de gevolgen van het schietincident op 2 mei waren toen zichtbaar in de pui van het café

16-05-2022