Politie met inwoners tweemaal op zoek naar de boef

Politie met inwoners tweemaal op zoek naar de boef

SCHIEDAM - Op zaterdagavond 19 november aanstaande zal de politie in Schiedam tweemaal op zoek zijn naar een boef. Hoe we dat nu al kunnen weten? Het gaat om een interactief spel waarvoor de politie en de gemeente de burgers uitnodigen om mee te doen. Iedereen - zowel jeugd als volwassenen -  mag meedoen en samen met de politieagenten en de boa’s op zoek naar de boeven. Degene die een boef als eerste heeft gevonden, wint een prijs. 

‘Boef in de wijk!’ is een bestaand spel dat door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is ontwikkeld. Op zaterdag 19 november zal het in Schiedam worden gespeeld. Het spel is al in verschillende steden van ons land gehouden.

Het spel dat zaterdag de 19e november wordt gespeeld, wordt georganiseerd door de politie in Schiedam en de gemeente Schiedam. Het is een samenwerking tussen de gemeente Schiedam, toezicht en handhaving, en diverse wijkagenten en jeugdagenten.

“Het spel laat burgers op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Mensen kijken met andere ogen naar de eigen woon- en werkomgeving. Daarnaast worden burgers gestimuleerd om verdachte situaties te melden bij de politie”, aldus het CCV. Deelnemers krijgen via social media aanwijzingen over de verblijfplaats van de boef. Aan de hand van deze aanwijzingen gaan zij actief naar hem op zoek. De boef wordt gespeeld door bijvoorbeeld een agent. 

De politie in Schiedam heeft specifiek voor het spel een Instagram-account geopend: @boefindewijkschiedam. Daarin is al een filmpje te zien en staan aanwijzingen. Het is voor deelnemers belangrijk de aanwijzingen al te lezen, want – net als in het echt – tijdens het spelen van het spel telt iedere seconde.

Op zaterdag 19 november aanstaande wordt om 14.00 uur de briefing online gezet door middel van een vast Instagram-bericht. Vanaf 14.00 uur mogen er bij onduidelijkheden vragen gesteld worden, net als bij een echte briefing. Zaterdagavond om 18.00 uur valt de eerste melding in het gebied West - Centrum - Gorzen (Schiedam). “Deze melding plaatsen wij in de verhaallijn van Instagram. Iedereen is van harte welkom om mee te spelen. Leuk uitje, op zoek naar de boef. Ben jij de eerste die de boef vangt?”  Er volgt die avond nog een tweede melding van een in de kraag te vatten boef. 

De avond wordt afgesloten op een nog nader bekend te maken locatie. In ieder geval zullen de winnaars er in het zonnetje worden gezet. Ook zal er een fotomoment zijn, waarbij de deelnemers foto’s kunnen (laten) schieten met jongerenwerkers, jeugdboa's en politieagenten.

Foto boven: beeld uit een video van gisteravond in de Instagram-verhaallijn van @boefindewijkschiedam

Foto onder: beeld uit de door de politie op Instagram geplaatste teaser-video @boefindewijkschiedam

boefindewijk

09-11-2022