Bij doorzoeking metro op station Schiedam tien wapens aangetroffen

Politie fouilleert grote groep jongeren in metro en houdt er drie aan

Politie fouilleert grote groep jongeren in metro en houdt er drie aan

SCHIEDAM - Woensdagavond 24 februari rond half negen ’s avonds hield de politie drie minderjarigen aan voor verboden wapenbezit op metrostation Schiedam Centrum. In totaal nam de politie 10 wapens in beslag. De politie heeft nu ook een foto gedeeld waarop de meeste wapens getoond worden.

Het nieuws over de aanhouding meldt de politie vrijdagochtend. De toedracht is als volgt: "Eerder op de avond krijgt de meldkamer een melding dat er een grote groep jongeren is ingestapt in de metro op station Dijkzigt richting Schiedam Centrum. Gezien de grootte van de groep ontstaat een unheimisch gevoel en wordt de metro stilgezet op station Schiedam Centrum. Agenten doorzoeken de metro en fouilleren hierbij maar liefst zestien jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Drie van hen werden aangehouden, twee Schiedamse jongens van 14 en 17 jaar en een Rotterdammer van 15 jaar."

Bij de doorzoeking in de metro werden tien wapens aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Hier doet de politie verder onderzoek naar.

Boetes
Naast de drie aanhoudingen door de politie schreven de BOA’s van de RET acht boetes uit wegens het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs.

Update 28-2-2021
De Politie Delfshaven heeft nu ook een foto gedeeld van de wapens, met als begeleidende tekst: "Inzet van onder andere onze Jeugdagenten Delfshaven in de metro deze week. Bij een groep minderjarige verdachten zijn verschillende wapens aangetroffen. Acht grote kapmessen, een hamer en een taser werden aangetroffen. Drie jongens zijn aangehouden. Allen zijn ingesloten en ouders in kennis gesteld. De recherche onderzoekt de zaak."

Bron foto Politie Delfshaven, Instagram pol_delfshaven

26-02-2021