Plichtmatig spelend Nexus is opnieuw te sterk voor Aurora

KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus in Haarlem de eerste returnwedstrijd in de veldcompetitie op het programma. Nexus won opnieuw van Aurora, maar met meer moeite dan in de eerste wedstrijd.

In het eerste treffen won Nexus vrij eenvoudig, maar afgelopen zaterdag heeft Aurora sterk tegenstand geboden. In een wedstrijd met weinig ambiance bleek Nexus op individuele kracht te sterk voor de rode lantaarndrager uit Haarlem. Nexus stond daarbij veelvuldig aan de goede kant van de score, maar kon geen definitief gat slaan. Aurora bleef in het kielzog van Nexus hangen, maar kon nimmer aanspraak maken op 2 punten. Nexus won plichtmatig met 10-13 en kan zich nu opmaken voor de zaalcompetitie, waarin de ploeg van Mario Bernard een klasse hoger acteert.

Na het startsignaal van de prima leidende scheidsrechter liet Aurora zien dat het team de punten vandaag niet cadeau wilden doen aan Nexus, door meteen in de 1e aanval te scoren. Maar ook Nexus liet zich in zijn eerste aanval gelden; het was de niet geheel fitte Lisa Stouten die met een mooie actie de 1-1 liet aantekenen.

Er werd in Haarlem door beide teams in een hoog tempo aangevallen, waarbij Nexus eerst uitliep tot 1 –3 door doelpunten van Kim Majoor en Nick Pak. Hierna scoorde Sander Borgman een mooi afstandsschot, waardoor het 1 – 4 werd. Er leek derhalve geen vuiltje aan de lucht, maar halverwege de eerste helft ontstond een rommelige fase, waarbij er nog wel een paar doelpunten vielen, maar Nexus wist de voorsprong niet verder uit te breiden.

Het was juist de thuisploeg die terug wist te komen in de wedstrijd. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Juliette van Schie die na een flitsende actie haar hakken aan de tegenstander liet zien en de bal uiterst schoon door de korf wist te gooien. Beide teams gingen de rust in met een 6-7 stand.

Nexus startte de 2e helft sterk met mooie afstandsschoten van Jochem Schuurman en Wilfred Koppe en een doorloopbal van Dionne van Dijk. Het tempo zakte helaas weer in de wedstrijd en dat gaf Aurora de kans om het verschil kleiner te maken (9 - 10). Om het tempo omhoog te krijgen en om de wedstrijd definitief in het slot te gooien werden Noah Poppelier, Daphne Poot en Stefan Bohm in het veld gebracht. Dit resulteerde direct in een mooie combinatie die Noah Poppelier af kon ronden door middel van een korte kans (9 – 11). Aurora drong nog wel aan, maar verder dan 10-11 liet Nexus het niet komen. Met nog 2 minuten op de klok gooide Nexus de wedstrijd definitief in het slot. Het was Nick Pak, na prima voorbereidend werk van Dionne van Dijk, die met een afstandsschot de overwinning definitief wist veilig te stellen voor de Schiedammers.

Nexus kan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. De 1e wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 27 november, Nexus moet het dan opnemen tegen Phoenix uit Zoetermeer.