Maximaal 30 bezoekers bij kerkdiensten Grote Kerk op Goede Vrijdag en paaszondag

PKN Grote Kerk heeft een paasspecial voor televisie opgenomen

PKN Grote Kerk heeft een paasspecial voor televisie opgenomen

SCHIEDAM - PKN Grote Kerk Schiedam heeft een televisiespecial samengesteld die op eerste en tweede paasdag wordt uitgezonden door de lokale televisie en die ook online te zien is. Bij de kerkdiensten op Goede Vrijdag en op paaszondag worden maximaal dertig bezoekers toegelaten. De diensten zijn wél live online te volgen.

"Wat betekent Pasen eigenlijk, wat kan PKN Grote Kerk Schiedam daaraan bijdragen en hoe denken Schiedammers daarover?" Dit en meer wil PKN Grote Kerk Schiedam laten zien in een speciaal tv-programma in samenwerking met SCHIE en Stichting Triple C.

"Pasen draait om het lijden maar ook om hoop. Ook in Schiedam is lijden aan de orde van de dag. Denk aan corona, maar ook aan eenzaamheid en armoede. In deze special komt dat allemaal aan bod; midden in Schiedam. Maar ook laten we zien waar we hoop uit putten en hoe we er voor elkaar kunnen zijn", aldus PKN Grote Kerk Schiedam in de aankondiging van het programma.

"We brengen kinderen, ouderen, voorbijgangers, symboliek, muziek en nog veel meer in beeld dus het
is een uitzending voor iedereen: jong & oud, gelovig & niet gelovig."

De special is vorige week, 23 en 25 maart, opgenomen. Voor de special is onder meer een bezoek gebracht aan de Voedselbank in de Gorzen en aan alleenstaande ouderen. Daarbij wordt over armoede gesproken en komt de betekenis van de palmpasenstok aan bod. Ook wordt een kaarsje gebracht om het licht door te geven. Er is een item met kinderen en kippen, waarbij besproken wordt wat het verband is tussen kippen, eieren en Pasen. Ook is opgenomen dat Lisa McIlveen, een 21-jarige dichteres, uit eigen werk voorleest, staande voor één van de kruisen op de muren aan de buitenkant van de kerk. 

De special, die ongeveer een half uur duurt, wordt op eerste en tweede paasdag herhaaldelijk uitgezonden door SCHIE.TV en is daarna ook online te bekijken via https://pkngrotekerkschiedam.nl

Kerkdiensten
Er zijn twee kerkdiensten, waarbij maximaal dertig bezoekers aanwezig mogen zijn in verband met de coronamaatregelen. Deze diensten zijn reeds vol. Beide diensten zijn wel online te volgen en ook online terug te zien.

Het gaat om de dienst op Goede Vrijdag 2 april om 19:30 uur en de paasmorgendienst op zondag 4 april om 10:00 uur. Deze kun je via livestream of achteraf bekijken: https://pkngrotekerkschiedam.nl

Normaal gaat men bij de dienst op Goede Vrijdag, na het doven van de paaskaars, naar buiten en staat men bij de vier kruisen aan de buitenkant van de kerk stil. Ook aanstaande vrijdag wordt de paaskaars gedoofd, maar blijft men binnen, om daar stil te staan bij de vier jaarthema's: eenzaamheid, armoede, uitzichtloosheid en kinderen in coronatijd. 

Tijdens de zondagdienst wordt de paaskaars weer aangestoken. Er is een kinderkoor aanwezig. Bovendien zijn er eerder opgenomen muzikale bijdrages te beluisteren. 

Foto: Lisa McIlveen laat via door haarzelf geschreven Spoken Word horen hoe hedendaags lijden eruitziet in het licht van Pasen; cameravrouw is Charlotte Meijer (foto door Marijn Poel-van Rijswijk)

lisa

 

30-03-2021