Pamela's Haarmode aan de Rotterdamsedijk bestaat 25 jaar

Pamela's Haarmode aan de Rotterdamsedijk bestaat 25 jaar

SCHIEDAM - Pamela's Haarmode aan de Rotterdamsedijk 270-A in Schiedam bestaat deze maand 25 jaar. Pamela Ermes nam in augustus 1996 Addy's Haarmode over, de kapsalon die toen op dit adres gevestigd was. 

door Jan Schrijver

"Ik had de kappersvakschool gedaan, zowel het dames- als het herenvak. Ik woonde in Schiedam Oost en danste bij Tosca Balm op de Grote Markt. Tosca was klant bij Addy's Haarmode, hoorde dat Addy haar zaak wilde verkopen en wist dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ze tipte me: dit is je kans. En zo kwam het balletje aan het rollen. En Tosca is nog steeds klant hier", zegt Pamela Ermes (49). 

De kapsalon heeft een trouwe klantenkring van honderden Schiedammers en ook veel klanten die uit de regio komen of van daarbuiten (60% dames, 40% heren). Pamela: "We hebben zelfs klanten die in Utrecht wonen en speciaal voor ons naar Schiedam komen". De kapsalon heeft een vast team aan kapsters, dat naast Pamela zelf bestaat uit Nancy Leenheer (46) en Cindy van der Velden (36). Nancy werkt zelfs al langer dan een kwarteeuw in deze kapsalon op de Rotterdamsedijk. "Ik ben op mijn zestiende als leerling begonnen bij Addy. Toen vier jaar later Pamela verder ging met de kapsalon ben ik gebleven", zo legt Nancy uit. Ook Cindy is op haar zestiende als leerling kapster begonnen in de kapsalon aan de dijk. Je kunt het team van Pamela's Haarmode zonder overdrijven een bestendig en hecht team noemen. "Ja, het is zelfs zo dat Nancy en ik in dezelfde straat wonen in de Hoeksche Waard en dagelijks carpoolen", zegt Cindy.

Toen begin deze maand het zilveren jubileum formeel een feit was, was de kapperszaak wegens vakantie gesloten. Daarna werd het nog niet gevierd, omdat het na een vakantie altijd extra druk is in een kapsalon, waarbij het nog drukker is dan normaal doordat mensen tijdens de coronalockdown niet naar de officiële kapsalons konden. "We zijn onze klanten heel dankbaar dat ze de coronalockdown getrotseerd hebben en zo lang gewacht hebben totdat ze weer bij ons terechtkonden. Toen we weer open mochten, kwamen de klanten echt massaal, we hebben toen lange dagen gemaakt om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen. En nu is het al weer druk met de vervolgafspraken. We prijzen ons er gelukkig mee, dat we geen moment stil hoeven te zitten", zegt Pamela. 

pamn2

De kapsalon is vijf dagen per week geopend (zondag en woensdag gesloten). Ook op donderdagavond is de salon geopend. Is het dan niet zo dat ze thuis zeggen, nou weer op zaterdag werken? "Bij mij thuis komt het goed uit", zegt Pamela met een brede glimlach. Ze legt het uit: "Mijn man werkt vijf dagen in de week bij een kantoor maar heeft ook nog een betrekking die hem enkele avonden en de zaterdag bezighoudt, hij is trainer van de zaterdagamateurs van Feyenoord."

Gaat het jubileum nog gevierd worden? Pamela: "Wij drieën gaan het gezellig vieren met een weekendje weg. Dat staat."

Wat zijn de trends in de haarmode? "Bij de dames is de bob-line populair. En de lob, dat is een lange bob", zegt Nancy. En bij de mannen? Cindy: "Daar zie je een terugkeer van de mullet ofwel het matje."

Hier zie je de videoreportage door Jan Willem de Boer van JW TV:

 

Foto boven het artikel: v.l.n.r. Nancy Leenheer, Pamela Ermes en Cindy van der Velden

Foto in het artikel: Jan Willem de Boer in gesprek met Pamela Ermes

Foto's door Jan Schrijver

30-08-2021