Overweg in Schiedam blijft als laatste over in treintraject Dordrecht-Leiden

Overweg in Schiedam blijft als laatste over in treintraject Dordrecht-Leiden

SCHIEDAM/RIJSWIJK - ProRail sluit op woensdag 14 april de overweg ’t Haantje in Rijswijk definitief. "Hiermee sluiten we de een-na-laatste overweg tussen Leiden en Dordrecht", zo meldt ProRail. De overgang 'Kandelaarweg' op de grens van Schiedam en Rotterdam is de laatste overweg op genoemd traject.

In Rijswijk komt in plaats van de overweg een onderdoorgang. "Dat is veiliger en zorgt voor een betere doorstroming", zo weet ProRail. De onderdoorgang is een onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam: een project om het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam aan te passen zodat er op dit traject meer treinen kunnen rijden. Per richting zullen er acht intercity’s en zes sprinters komen te rijden. 

trein overweg3

De overweg 'Kandelaarweg', waar de Kandelaarweg (Rotterdam) overgaat in de Kerkweg (Schiedam Kethel) is de laatste overweg op het traject. Er hebben in de loop der jaren meerdere ongevallen plaatsgevonden op deze overweg. 

Er heeft ongeveer een jaar geleden al een 'meedenktraject' plaatsgevonden voor bewoners van het gebied rond de overgang in Schiedam en Rotterdam over de veiligheid van deze overweg (zie foto hieronder).

Foto's (c) De Schiedammer Online

Prorailmeedenken

 

19-02-2021