Yvette Neuschwanger presenteert bundel bij Post Scriptum

'Over tot de horde van de dag'

'Over tot de horde van de dag'

SCHIEDAM - Woensdagavond 31 januari, op de laatste dag van de poëzieweek, presenteerde Yvette Neuschwanger in een drukbezocht Post Scriptum haar bundel ‘Over tot de horde van de dag’. En, zoals het bij een feestje hoort, werd het publiek getrakteerd op heel veel moois. Poëzie uiteraard.

Zoe van de Kerkhoff, stadsdichter van Leiden (onlangs gekroond tot beste stadsdichter van Nederland) warmde het toegestroomde publiek op met haar onbevangen enthousiasme en prachtige voordracht. Daarna was het de beurt aan Larissa Verhoeff, voormalig stadsdichter van Ede. Zij nam het publiek onder vuur met haar vlammende voordracht en spetterende optreden.
240201 Yvette Neuschwanger Post Scriptum2   Als slotstuk was het de beurt aan Yvette zelf. Na een kort vraaggesprek presenteerde zij haar bundel ‘Over tot de horde van de dag’ en droeg een aantal gedichten daaruit voor. Zoals het gedicht ‘Ik heb mijn hart opgeruimd’, dat onlangs genomineerd is voor een AMAI award. En een gedicht dat speciaal geschreven was voor haar oudste dochter, waarmee ze niet alleen het publiek raakte, maar het zelf ook niet helemaal droog hield.

Na de voordrachten volgde een signeersessie en werd er geproost met elkaar. “Wat een onwerkelijke avond”, aldus een stralende Yvette. “Ik gloei nog helemaal na van trots.”

De bundel ‘Over tot de horde van de dag’ kost € 15,= en is vanaf vandaag te bestellen via de Schiedamse boekhandels en Uitgeverij Boekenbent.

01-02-2024