Maarten Reuderink: 'Iets moet u toch kunnen!'

Ouderen Partij Schiedam hekelt (gebrek aan) coördinatie

Ouderen Partij Schiedam hekelt (gebrek aan) coördinatie

SCHIEDAM - Ouderen Partij Schiedam-raadslid Maarten Reuderink is een aantal zaken opgevallen met betrekking tot werkzaamheden aan de straat in de stad. 'Dat is voornamelijk een gebrek aan coördinatie,' aldus Reuderink.

240419 ops 2Geacht college,

Over het algemeen zijn onze verwachtingen over uw functioneren redelijk laag gespannen, maar voorlichting en coördinatie lijkt ons toch wel het minste.

Op vrijdag 19 april is het bedrijf Valk en de Groot bezig met de riolering in de wijk Kethel Oost (wij gaan er vanuit op instigatie en onder verantwoordelijkheid van de Irado). Nut en noodzaak kunnen wij niet beoordelen, maar wij geloven zomaar dat dit nodig was. Alleen gezien het beperkt aantal in- en uitgangen was het misschien best een aardig idee geweest als dit was gecommuniceerd met de omwonenden.

Prompt op deze dag vindt daarnaast nog een mini-invasie plaats van een ander onderdeel van de Irado. Men komt op precies dezelfde dag als men toch blijkbaar al besluit om zonder aankondiging een straat af te sluiten ook nog op het idee om de groenbakken in de wijk aan te pakken. Dat leidt dan weer tot extra opstoppingen.

Als het allemaal weer niet zo gênant knullig was en de overlast voor de omwonenden niet gewoon zeer reëel, was het bijna grappig geweest.

240419 ops 3Kunt u uitleggen waarom u (ongetwijfeld noodzakelijke) arbeid aan de plaatselijke riolering niet dusdanig aankondigt dat buurtbewoners het ook gewoon weten?

(Voor u zich beroept op een in Schiedam bestaande traditie van miscommunicatie verwijs ik u graag naar de ophoging van dezelfde wijk met veel grotere consequenties een aantal colleges verleden, die juist prima verliep.)

Kunt u aangeven waarom niemand tot het toch redelijk voor de hand liggende inzicht is gekomen, dat beide activiteiten op precies dezelfde dag misschien net niet helemaal een goed idee was?

19-04-2024