Omstanders redden man uit het water

Oudere man rijdt met scootmobiel de Nieuwe Haven in

Oudere man rijdt met scootmobiel de Nieuwe Haven in

SCHIEDAM - Een oudere man op een scootmobiel is aan de Nieuwe Haven van de stoep af gereden en in het water terechtgekomen. Omstanders hebben hem uit het water gehaald. De man was onderkoeld maar goed aanspreekbaar en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het stuk trottoir en fietspad tussen de rotonde met de BK-laan en de Kippenbrug is verre van ideaal te noemen. Met name het trottoir is op sommige stukken erg smal en rommelig. Op de foto is te zien hoe smal het trottoir op dit stuk is.

Omstanders zagen de man uit koers raken en aan de verkeerde kant van een daar staande paal terechtkomen en het water in rijden. Zorgmedewerkers van de aan de overkant van de straat gevestigde Woonvoorziening Nieuwe Haven kwamen aanrennen en wisten de man op het droge te halen, daarbij geholpen door andere mensen die met een keukentrap kwamen aansnellen. 

De geschrokken en bibberende man werd op een stoel gezet en kreeg dekens om zich heen van de zorgmedewerkers en omwonenden. Inmiddels waren de brandweer, politie en ambulances gearriveerd en was de traumahelikopter geannuleerd. De man is uit voorzorg door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Op dat moment lag de scootmobiel nog in het water. 

Hier lees je ons eerdere artikel
Hulpdiensten rukken uit voor persoon te water

06-10-2022