Oranje Fiets Bridgedrive in Schiedam Noord

Oranje Fiets Bridgedrive in Schiedam Noord

SCHIEDAM - Bridgeclub De Werf heeft al diverse malen een Oranje Bridgedrive georganiseerd aan de Kerkweg 46 in Schiedam - Kethel. Voor dit jaar is het idee ontstaan om het aantal locaties uit te breiden waardoor er tussen het bridgen door gefietst moet worden naar de volgende locatie. Zo is de Oranje Fiets Bridgedrive ontstaan.

"Het idee is door de vier locaties Schiedam Noord zeer enthousiast ontvangen. Maar ook de gemeente heeft enthousiast gereageerd op dit initiatief waaruit blijkt dat samenwerking tussen de vier “wijkcentra” zeker mogelijk is", schrijft initiatiefnemer Ton Verdoes. "Natuurlijk moesten de organisatoren zich even flink vastbijten in de organisatie van zoiets nieuws, maar met de hulp van veel vrijwilligers is het gelukt. Op zaterdag 6 mei 2023 verzamelen zich rond 09.00 uur zo’n 130 bridgers bij Ontmoetingscentrum De Werf om na het drinken van een kop koffie/thee in 4 groepen van 32 deelnemers op pad te gaan naar de locatie waar de 1e ronde gespeeld gaat worden. Natuurlijk kunnen bridgers die wat slechter ter been zijn ook meespelen, per groep rijden er twee auto’s mee."

Na het spelen van 32 spellen, het nuttigen van diverse hapjes en de lunches en een fietsend bezoek aan de locaties De Werf, De Brug, schooltje Tuindorp en ’t Trefpunt, meldt iedereen zich eind van de middag weer bij Ontmoetingscentrum De Werf. Onder het genot van een Oranjebitter zal daar de prijsuitreiking van deze bijzondere bridgedrive gaan plaatsvinden. Deze prijsuitreiking zal door wethouder Petra Zwang rond 17.00 uur verzorgd gaan worden.

Foto: Ton Verdoes achter De Werf in Kethel, foto uit ons eerdere artikel: Gemeente wil in het groen van Kethel particulieren laten bouwen

 

01-05-2023