De Patria in de Buitenhaven

Opvangschip Oekraïense vluchtelingen terug van even weggeweest

Opvangschip Oekraïense vluchtelingen terug van even weggeweest

SCHIEDAM - De MS Patria, het schip waarop Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen, is sinds afgelopen zondag terug in de Buitenhaven. De gemeente verwacht dat er vanaf begin volgende week Oekraïense vluchtelingen aan boord zullen gaan.

"De Patria heeft op 6 juni Schiedam tijdelijk verlaten en was op zondag(avond) 10 juli weer terug. We verwachten de eerste vluchtelingen begin volgende week aan boord", zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

In de week van 23 mei 2022 verhuisden de circa 65 vluchtelingen die op het schip MS Patria in de Buitenhaven verbleven naar François Haverschmidt aan de Willem de Zwijgerlaan. In het totaal is er in François Haverschmidt ruimte voor de opvang van 130 tot 150 vluchtelingen. 

Na de verhuizing van de 65 vluchtelingen van de MS Patria naar François Haverschmidt zou tijd worden uitgetrokken om het schip op te knappen, zo gaf de gemeente aan. Toen in maart het schip werd gehuurd, kwam het rechtstreeks van een opknapbeurt, maar was die opknapbeurt niet voldoende afgemaakt, aldus de burgemeester. Daar werd tussen 6 juni en 10 juli alsnog tijd voor uitgetrokken. Begin volgende week worden zoals hierboven gezegd de eerste nieuwe bewoners van de MS Patria verwacht en uiteindelijk zullen er opnieuw zo'n 65 vluchtelingen uit Oekraïne aan boord verblijven. 

Schiedam vangt binnenkort in totaal ruim 400 Oekraïense vluchtelingen op

In François Haverschmidt: Hier worden vanaf maandag Oekraïense vluchtelingen opgevangen

Oekraïense vluchtelingen op schip Patria verhuizen volgende week; François Haverschmidt wordt volgende week stapsgewijs in gebruik genomen

MS Patria ligt in Buitenhaven voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: MS Patria in de Buitenhaven (foto door Jan Schrijver, 15-7-2022)

15-07-2022