Opstand / coronaprotest in gevangenis De Schie

Opstand / coronaprotest in gevangenis De Schie

ROTTERDAM - In Rotterdam is in Penitentiaire Inrichting Rotterdam, locatie De Schie, vanmiddag onder gevangenen een opstand uitgebroken, meldt de politie.

De Politie Eenheid Rotterdam meldde vanmiddag; "We hebben een melding gekregen van een opstand in gevangenis De Schie in Rotterdam. De politie kijkt samen met de Dienst Justitiële Inrichtingen naar de situatie en grijpt zo nodig in."

Een politiehelikopter is ingezet om de situatie van bovenaf in de gaten te houden. Deze helikopter is bij zijn rondcirkelen in verschillende wijken van Schiedam te horen en zien geweest.

Volgens de NOS ging het om een groep van 18 gevangenen. Zij wilden hun stem laten horen tegen de coronamaatregelen in deze inrichting. Zij vertikten het om na het middageten terug te gaan naar hun cel. De gevangenen zijn overstag gegaan en bevinden zich weer in hun cellen.

Foto: Penitentiaire Inrichting Rotterdam, locatie De Schie, foto voor F. Eveleens - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3556755

10-01-2022