Opnieuw tijdelijk gratis parkeren voor zorgmedewerkers

Opnieuw tijdelijk gratis parkeren voor zorgmedewerkers

SCHIEDAM - Zorgmedewerkers kunnen een gratis parkeervergunning aanvragen die tot en met juni van dit jaar geldig is. Omdat mensen in de zorg door de coronacrisis extra kosten maken, krijgen zij deze tegemoetkoming van de gemeente. Hieronder lees je over de voorwaarden en over het waarom van de regeling.

De gemeente licht de regeling als volgt toe: "Door de uitbraak van het coronavirus doet de samenleving nog steeds een groot beroep op de werkers in de zorg. Zij werken vaak door de gehele stad en moeten extra kosten maken voor parkeren. Die gemeente neemt die kosten tijdelijk voor haar rekening. Zo kunnen zorgmedewerkers hun belangrijke werk nu zo goed mogelijk doen, zonder zich zorgen te maken over extra parkeerkosten.

De regeling is bestemd voor onder andere artsen, verpleeg- en verloskundigen en andere zorgverleners op wie een extra beroep wordt gedaan en die geen parkeervergunning hebben. Zij kunnen via de website van de gemeente Schiedam een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Daarmee kunnen zij zonder kosten parkeren in heel Schiedam. De regeling geldt tot en met 30 juni 2022."

https://www.schiedam.nl/a-tot-z/tijdelijke-parkeervergunning-zorgverleners-ivm-coronavirus-tot-30-juni-2022

19-01-2022