Nu te zien: Undertow (Onderstroom)

OpenArtExchange verruimt de bezoekmogelijkheden

OpenArtExchange verruimt de bezoekmogelijkheden

SCHIEDAM - OpenArtExchange heeft de tijdsloten aangepast voor het bezoek aan de galerie. Vanaf volgende week kan je per dagdeel een tijdslot reserveren.

De dagdelen zijn 10.00 tot 14.00 uur en 14.00 tot 18.00 uur. Per zo'n tijdslot van vier uur zijn er twintig tickets beschikbaar. Deze tickets zijn gratis. Je kunt tickets boeken op de webpagina via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bezoek-tentoonstelling-undertow-permanente-collectie-142688267449?mc_eid=7313714f64&mc_cid=1cf1e6952a

"Dit is mogelijk vanwege onze grote ruimte - twee verdiepingen en ruim 450m2 - en geeft tegelijk de bezoeker meer vrijheid om langs te komen", zo licht Joke Bakker van OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 toe.

ruim (2)

Op dit moment is de nieuwe expositie Undertow te zien, waarop het werk van twaalf vrouwelijke kunstenaars. Joke Bakker. "Om vele redenen lijkt de kunstwereld vandaag de dag nog steeds sterk gedomineerd door mannelijke kunstenaars. In Undertow verbinden wij een multi-diverse groep vrouwelijke kunstenaars uit vrijwel alle continenten met elkaar. Zij laten elk vanuit hun eigen achtergrond hun licht schijnen op onze hedendaagse samenleving. De onderstroom is misschien niet altijd zichtbaar, maar is duidelijk voelbaar en krachtig en bepaalt op natuurlijke wijze zijn eigen richting, ongeacht de zichtbare bovenstroom."

Uit alle aanmeldingen, heeft OpenArtExchange de volgende kunstenaars geselecteerd:
Alexandra Harley (VK)
Damilola Olusegun (Nigeria)
Elysha Rei (Australië)
Fenneke Hordijk (NL)
Fernanda Morales Tovar (Mexico)
Heleen Mos (NL)
Inge van Haastert (NL)
Laurence Causse-Parsley (Frankrijk/VK)
Marie Ruprecht (Oostenrijk)
Neo Mahlangu (Zuid-Afrika)
Rahshia Sawyer (USA)
Teona Paichadze (Georgië)

Daarnaast maakt OpenArtExchange, vanwege de grote belangstelling, een aanvullende online-only expositie met 14 kunstenaars, onder de naam Undertow 2.0. Deze tentoonstelling zal te zien zijn via de website van OpenArtExchange in een virtuele galerie. 

Foto boven: Jan Willem de Boer in gesprek met Joke Bakker over de nieuwe expositie Undertow
Foto midden: de galerie is ruim bemeten

Afbeelding hieronder: het interview door Jan Willem de Boer met Joke Bakker

 

13-03-2021