OpenArtExchange mag 'Coster-pand' kopen en opknappen

OpenArtExchange mag 'Coster-pand' kopen en opknappen

SCHIEDAM - Dit pand aan de Hoogstraat 85 in Schiedam gaat ingrijpend verbouwd worden door de huidige huurder van het pand, OpenArtExchange.

OpenArtExchange huurt het pand aan de Hoogstraat 85 al enige tijd van de gemeente. De gemeente heeft eerder dit jaar bekendgemaakt welk panden van de gemeente door de gemeente te koop zijn gezet (zie onder deze link). 

Een van de te koop staande panden is Hoogstraat 85. Voor dit pand konden partijen een plan indienen, wat voor renovatie men voor ogen had. Er werden enkele plannen ingediend, waarvan door de gemeente het door OpenArtExchange ingediende plan als winnend is aangewezen. 

Bij de Schiedammers staat het pand bekend als voormalige winkel en magazijn van de herenmodezaak Gebr. Coster. Heel vroeger betrof het echter het gebouw dat aansloot op de Havenkerk en dat ook een kerkelijke functie had. De oude zijwand van het gebouw is nog te zien in de steeg die van de Hoogstraat naar de achterplaats van het Jenevermuseum loopt.

De bouwplannen voor de renovatie van Hoogstraat 85 houden rekening met de vroegere verbondenheid van het gebouw met de kerk. In de plannen wordt ook gesproken over het aanbrengen van een extra verdieping op het pand, met ruimte voor appartementen. Op het dak wordt in het kader van duurzaamheid met sedum gewerkt (sedum is een vetplant die vocht vasthoudt). 

Jan Willem de Boer sprak met Joke Bakker van OpenArtExchange over de verbouwingsplannen en over de zaterdag geopende nieuwe tentoonstelling.

Hier lees je meer over de nieuwe expositie: Solo-tentoonstelling van Kingsley Ogwara,
OpenArtExchange opent zaterdag Coming Out

22-11-2021