Bij RacketSportSchiedam is eind augustus/begin september

Open toernooi voor tennis en voor padel

Open toernooi voor tennis en voor padel

RACKETSPORT - Wie nu binnenstapt bij RacketSportSchiedam in Schiedam Noord stapt in een heel andere wereld binnen dan een jaar geleden toen het nog Kethelhaghe heette.

door Jan Schrijver

De nieuwe eigenaren Hans Melaard en Jeroen de Krom namen het complex over, toen de coronacrisis enkele maanden speelde. Ondanks deze tegenslag, hebben de nieuwe eigenaren geenszins stilgezeten. Op het complex werd reeds tennis (buiten en binnen) en badminton gespeeld. Eén van de twee hallen is omgetoverd in een padelhal, zodat nu in onze regio ook deze snel in populariteit groeiende sport beoefend kan worden.

hal4

De horeca is gemoderniseerd en gezelliger gemaakt. Er is, zou je kunnen zeggen, veel meer lol gestoken in het interieur. Het nieuwe meubilair ademt een sfeer van lounge, met als sportieve tegenhanger de gele tennisballen op alle uiteinden van de stoelpoten. Nieuw is een poolbiljart, een airhockeytafel en een tafelvoetbalspel. In de beide hallen hangt sinds kort megagroot de skyline van Rotterdam, in de ene hal over de volle lengte, in de andere hal over de volledige breedte. Dat ziet er fraai uit en heeft als gunstig neveneffect dat het in de hallen minder hol klinkt. Waarom Rotterdam? “Dat heeft een simpele verklaring: het zijn spandoeken die gebruikt zijn op het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy. Bovendien past het erin dat we meer dan voorheen met het sportcentrum een regionale functie willen bekleden”, antwoordt Jeroen de Krom desgevraagd.

Ook het voormalige kantoor is nu beter betrokken in het sportieve geheel door er een racketshop van te maken. Je vindt er onder meer tennisrackets en -ballen en padelrackets. Aan uitbreiding met badmintonrackets en sportkleding wordt gedacht. De racketshop is mede opgezet met Mark van der Haven van tennisschool Smash. Tennisleraar Mark van der Haven zorgt ervoor dat de rackets bespannen worden. Mensen die een padel- of tennisracket willen kopen kunnen het op een van de banen testen, laat De Krom weten.

“Vermeldenswaardig is dat we een blik ballen voor een scherpe prijs aanbieden. Dus tennissers die hun ballen vergeten zijn, hoeven hier geenszins de hoofdprijs te betalen om toch meteen de baan op te kunnen”, zegt Jeroen de Krom (op de foto onder in de racketshop). Scherpe prijzen zijn mogelijk door volume te maken in de verkoop van artikelen. De verkoop van sportartikelen gebeurt niet alleen vanuit de fysieke winkel, maar binnenkort wordt ook een webshop (racketteam.com) gelanceerd, zo licht hij toe.

hal2

De landelijke belangstelling voor padel neemt toe. Vorige week was er in de talkshow van Beau aandacht voor padel met enthousiaste beoefenaars Ronald de Boer, oud voetbalprof, en John van Lottum, oud tennisprof. Ter sprake kwam dat ook Robin van Persie enthousiast beoefenaar is van deze opkomende racketsport, die gespeeld wordt met twee of vier personen, op een klein veld dat door een net in twee helften wordt verdeeld en met glazen wanden eromheen. De Boer en Van Lottum daagden de oud-Feyenoordprof uit voor een match. “We hebben Robin van Persie hier al verschillende malen op de baan gehad. Hoe leuk zou het zijn hier die match te houden. Van Persie bijvoorbeeld samen met Khalid Boulahrouz, die padelt ook. We organiseren het graag, zodra dat gezien corona weer kan”, zegt De Krom.

Op dit moment mag er weinig. Buiten wordt volop getennist, maar daar heb je het dan wel mee gehad. De tenniscompetitie, die normaal gesproken begonnen zou zijn, is door de KNLTB opgeschoven. “We hopen dat over enige tijd alles weer goed op gang gaat komen en we denken vooruit. Zo willen we in de laatste week van augustus / eerste week van september met TSN het traditionele open tennistoernooi houden en tegelijkertijd een open padeltoernooi. We onderzoeken nog of de badmintonvereniging TSF dan ook een open toernooi kan houden. Hoe mooi zou het zijn, zoveel bruisende sportieve activiteit meteen na de zomervakantie? Uiteraard als het allemaal veilig kan dan”, is De Krom tegelijkertijd optimistisch en realistisch.

Met zo’n sportevenement kan het publiek dan volop kennismaken met het nu nog relatief onbekende padel. Jeroen de Krom: “Dan heb ik wat dat betreft nog een leuk nieuwtje. We zijn ook van plan om hier in de herfst een zogenoemd P500 padeltoernooi te houden. Aan zo’n toernooi doen de landelijke topspelers mee en is te verwachten dat er ook hoog genoteerde spelers uit landen als Frankrijk, Duitsland en België komen. Voor zo’n toernooi is een fors prijzengeld nodig, maar het is ons inmiddels gelukt sponsors ervoor aan te trekken. We hebben zes padelbanen, waarvan één een baan is die geschikt is voor wedstrijden van de wereldtop. Ons P500 toernooi wordt op onze internationale wedstrijdbaan gespeeld.”

hal3

Foto's (c) De Schiedammer Online

15-04-2021