Open dag bij SooS Blauwhuis

Open dag bij SooS Blauwhuis

SCHIEDAM - Zaterdag 8 oktober houdt SooS Blauwhuis open dag.

Aan het Spinhuispad 36 staan op zaterdag 8 oktober 2022 de deuren vanaf 09:30 uur open. Je kunt dan kennismaken met een aantal activiteiten binnen SooS Blauwhuis. "Alle Schiedammers zijn welkom maar een speciaal welkom voor de iets oudere Schiedammer. Wij zijn op zoek naar 'jonge senioren' die naast onze bestaande activiteiten frisse nieuwe ideeën hebben over hoe de senior van de toekomst zijn vrije tijd binnen de sociëteit kan invullen", zo schrijft Cor Heukels, voorzitter seniorenvereniging Soos Blauwhuis, in de aankondiging van de open dag.

"Het wordt in ieder geval een vrolijke dag met vanaf 09:30 uur tot 16:00 uur presentaties van activiteiten zoals die op verschillende dagen in de sociëteit plaatsvinden. Van biljarten tot crea en van schaken tot sjoelen of rustig een krantje lezen. Maar ook uitleg over de vormen van ondersteuning die aan de leden geboden wordt, zoals hulp bij het invullen van de inkomstenbelastingformulieren of, heel actueel, het aanvragen van de energietoeslag."

Ook zijn de deuren van MSV Schiespoor geopend. Er kunnen verscheidene  modelspoorbanen gezien worden. (Lees hier verder over Schiedams Modelspoor Festival dat op 15 en 16 oktober plaatsvindt)

Ook is er muziek. In de ochtend treedt Tanya Tienpont op met lichtklassieke harpmuziek. In de middag treedt de Schiedamse zanger/gitarist Itsvan Ouborg op.   

Foto: de grote ruimte van Soos Blauwhuis (foto uit artikel van 20-9-2021, m.b.t. het uitreiken door GroenLinks van de complimententaart aan Soos Blauwhuis, zie verder dit artikel)

 

30-09-2022