GGD Rotterdam-Rijnmond noemt Schiedam niet in overzicht priklocaties

Op zondag in de rij in Schiedam voor coronaprik bij Wijkhuis Oost

Op zondag in de rij in Schiedam voor coronaprik bij Wijkhuis Oost

SCHIEDAM - Bij Wijkhuis Oost staan ze vandaag buiten op de Boerhaavelaan in de rij voor een coronavaccinatie. Je kunt hier zonder afspraak terecht voor een prik. Opmerkelijk is dat de GGD Rotterdam-Rijnmond deze locatie niet noemt in zijn overzicht van priklocaties.

Op deze webpagina van de GGD Rotterdam-Rijnmond vind je het overzicht van de locaties waar je zonder afspraak terechtkunt voor een coronaprik:
https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/apps/ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/vaccin/index.xml

De enige locatie waar je vandaag terechtkunt voor de prik zou volgens dit overzicht de parkeerplaats bij metrostation Poortugaal zijn (vanwege de warmte vandaag tot 13.00 uur i.p.v. de normale opening tot 17.00 uur). Vanaf aanstaande donderdag 21 juli komt er als nieuwe locatie het vliegveld in Rotterdam bij (de vliegveldlocatie is ook op zondag open).

Overigens, op maandag 18 en dinsdag 19 juli zijn de GGD-Rotterdam-Rijnmond-vaccinatielocaties vanwege de verwachte warmte gesloten vanaf 13.00 uur.

Wijkhuis Oost
Zoals eerder gezegd staat er een rij wachtenden voor de deur van Wijk Oost om gevaccineerd te worden. Volgens een medewerker in Wijkhuis Oost worden er per zondag ongeveer vierhonderd prikken gezet. Het is al enkele weken achtereen zo druk. Het is zoals gezegd opmerkelijk dat Wijkhuis Oost niet vermeld staat in het overzicht van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Wel is het te vinden in het overzicht van de Rijksoverheid. Dat vind je onder deze link:
https://prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl/nl/locaties?location=buurthuis-huis-van-de-wijk-oost-schiedam&ggd=rotterdam-rijnmond

Wijkhuis Oost heeft over het prikken zonder afspraak een (op 10 januari 2022 gepubliceerd) artikel op de website staan (let op: de tijden zijn aangepast; zie bovengenoemd overzicht Rijksoverheid). Het artikel van Wijkhuis Oost vind je via onderstaande link:
https://www.dock.nl/nieuws/2022/01/prikken-zonder-afspraak-in-wijkhuis-oost/

Op de website van de gemeente Schiedam is geen actueel artikel te vinden over deze vaccinatiemogelijkheid. Onder het hoofdje 'coronavirus' op de website van de gemeente wordt verwezen naar de informatie van de Rijksoverheid. 

Foto: Wijkhuis Oost tijdens een coronagolf waarbij diverse coronamaatregelen van kracht waren (archieffoto (c) De Schiedammer Online)

 

17-07-2022