Bij de Bibliotheek Schiedam: Kindermuziekweek én Media Ukkie Dagen

Op zoek naar balans in de media-opvoeding

Op zoek naar balans in de media-opvoeding

SCHIEDAM - Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op kleine kinderen, zelfs op baby’s. Binnen één klik bevinden ze zich in een andere wereld en horen of zien ze niets anders meer. Voor ouders is het ieder dag weer een uitdaging: hoe vind je de balans tussen kijken, lezen, gamen, in beweging blijven en ook nog tijd vinden voor bijvoorbeeld tekenen en muziek maken?

Op de website van de Bibliotheek Schiedam vind je een speciale thema-pagina, die het thema van de Media Ukkie Dagen van dit jaar behandelt: 'Balans: Bewegen met media'. Daarnaast geeft opvoedingsexpert Denise Bontje van Mediasmarties een gratis landelijk webinar op 28 maart voor ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar (online van 20:00 tot 21:00). Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden voor het webinar kan op www.debibliotheekschiedam.nl.

Muziek maken!
Op woensdag 29 maart slaan Muziekvereniging Sint Radboud, de Sprookjespiano en de Bibliotheek Schiedam de handen ineen en brengen zij de muzikale voorstelling Peter en de Wolf. Dit muzikale sprookje van Sergej Prokofjev gaat over het avontuurlijke jongetje Peter. Op een dag opent hij zonder toestemming van zijn opa het tuinhek en gaat de grote groene weide in… Kinderen van 4 tot en met 10 jaar kunnen met Peter mee op avontuur in de bibliotheeklocatie in de Nieuwe Harg vanaf 15.00 uur. De voorstelling aan het Hargplein 116 is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

Op zaterdag 1 april is er in de Korenbeurs van 14.00 tot 16.00 uur een inloop workshop in het teken van muziek. Kinderen (6 t/m 12 jr.) kunnen kennismaken met muziekinstrumenten en ze kunnen muziekinstrumentjes knutselen, muziekpuzzels maken en kleurplaten kleuren. Tijdens de workshops leren de kinderen ook enkele noten spelen en wordt er geoefend met het Kindermuziekweeklied 'Iedereen verstaat muziek'. Als iedereen dat lied een beetje onder de knie heeft, wordt de middag afgesloten met veel muziek en dans. Ook hiervoor hoef je je niet op te geven en het is gratis.

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Foto: Kindermuziekweek
(infotorial)

27-03-2023